Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Травматизм і смертельні випадки на «Буковелі» б’ють рекорди

1/2
Яремчанська центральна міська лікарня вже другий місяць «перевантажена» поламаними і побитими туристами з гірськолижного курорту «Буковель».

За інформацією заступника головного лікаря по лікувальній частині Василя Йосипчука, з 20 грудня 2010 року по 10 лютого 2011 року на пункт «швидкої допомоги» Яремчанської центральної міської лікарні звернулося 358 осіб – травмованих туристів з гірськолижного курорту «Буковель». 126 з них було госпіталізовано, 48 прооперовано. Окрім, цього, 70 туристів звернулися за амбулаторним лікуванням в місцеву поліклініку (більшість з них потерпілі з травмами, а також потерпілі від харчових отруєнь).

Невтішною є і статистика смертельних випадків. За інформацією прокурора міста Яремче Віктора Мартинюка, з початку гірськолижного сезону (з листопада 2010 року) на трасах «Буковеля» від отриманих травм загинуло четверо туристів.

Травмованих туристів доставляють на спеціальних рятувальних санках «Акья». За словами начальника рятувальної служби ГК «Буковель» Ігоря Купця, роботи в його підлеглих не бракує - в день на гірськолижному курорті травмується від 10 до 30 туристів.

За неофіційною інформацією (розповідями туристів, рятувальників,медиків, що працюють на травмпункті), кількість травмованих набагато більша – від 180 до 200 осіб. Однак від громадськості ця інформація приховується.

Фото. Травмпункт гірського курорту «Буковель»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ