Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові 80 протестантів вимагали розпустити Верховну Раду під гаслом «Вітьок, проживи на 20 грн в день»

1/2
Сьогодні, 3 листопада, під стінами Львівської ОДА відбулась всеукраїнська акція на підтримку вимог Форуму громадських організацій України про припинення повноважень Верховної Ради України VІ-го скликання. На акції зібралося близько 80 осіб. Мітингувальники розгорнули великий транспарант з написом «Вітьок, проживи на 20 грн в день».

Нагадаємо, 14 жовтня, в Києві відбувся Всеукраїнський Форум громадянського суспільства. Форум прийняв рішення про негайний розпуск Верховної Ради України та невідкладне проведення виборів народних депутатів України. Відтак, було ухвалено 3 листопада провести всеукраїнську акцію протесту.

Отож, у Львові в акції взяли участь представники Асамблеї громадських організацій малого та середнього бізнесу, ГО «Тризуб», ГО «Молода Батьківщина», ГО «Молодий народний рух», ГО «Сокіл».

Один з співорганізаторів Стефан Сим повідомив основну вимогу – відправити у відставку Президента, Кабінет Міністрів та Верховну Раду. «Нині у Львівську обласну раду відправимо резолюцію з цією вимогою»,– додав він.

Стефан Сим розповів про те, що 5 листопада у Києві відбудеться конференція, яка визначить подальші кроки для реалізації вимоги розпуску ВРУ. До її складу увійдуть по 3 представники від кожної області. Саме сьогодні кожна область і має обрати цих кандидатів.

Організатори акції наголосили на тому, що настав час, коли народ вирішив об’єднатися в боротьбі за свої права. «Нашим завданням є консолідувати представників усіх громадських організацій. Громадські організації повинні об’єднуватися незалежно від партійної символіки, ми повинні об’єднуватися під синьо-жовтими стягами»,– зазначив координатор акції.

Додамо, що громадський порядок біля Львівської ОДА охороняло велике число міліціонерів. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ