Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові хлопці у вишиванках агітували за Європу, у фуфайках – за «совок»

Сьогодні, 9 серпня, у Львові на площі перед університетом імені Івана Франка львів’янам дали можливість обрати, куди рухатись Україні – в Європу чи в «совок». Більшість охочих віддали перевагу Європі.

На площі кожен, хто хотів, міг виявити свою позицію та вплинути на визначення вектору руху для України, кинувши монету на одну зі шальок терезів «Європа» чи «совок». При цьому одні учасники театралізованого дійства були в шапках-вушанках і фуфайках та розмовляли російською мовою і випивали, інші ж були вдягнені у вишиванки (європейці на взірець Івана Франка) та читали сучасну українську літературу.

Акція привернула увагу перехожих львів’ян, які чи не усі обирали рух до Європи.

Як розповів співкоординатор акції Володимир Крижанівський, головна мета театралізованої акції – подолати «совкові» міфи у громадській свідомості та такі ж тенденцій у сучасній Україні, щоб йти лише вперед.

Акцію «Вперед до Європи – прощавай «совок» провела громадська кампанія «Вперед». Додамо, що раніше ця акція відбулась у Києві, за словами Володимира Крижанівського у столиці також люди обрали рух до Європи, але не мало перехожихвсе ж хотіли повернутись у «совок».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ