Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові очільники католицької церкви взяли участь у Месі на честь 5-річчя інгресу Архієпископа Мокшицького.Фото

Сьогодні, 22 листопада, у Львові в Митрополичій Базиліці Успіння Пресвятої Діви Марії (Катедра) була відслужена Свята Меса з нагоди 5 річчя інгресу (введення на престол) Архієпископа Мечислава Мокшицького. Очолив її сам ювіляр, а проповідь виголосив Кардинал Казімєж Нич.

На урочистостях були представники єпископату РКЦ в Україні архієпископ Томас Едвард Ґалліксон, апостольский нунцій в Україні. Запрошені числені гості з України та з-за кордону. З Ватикану прибудуть Його Високопреосвященство Кардинал Антоніо Марія Велйо (Antonio Maria Vegliò), Голова Папської Ради у справах Душпастирства Мігрантів та Подорожуючих. Зі Сполучених штатів Америки прибув Його Високопреосвященство Кардинал Юстин Регалі (Justin Rigali), Архієпископ-емерит Філадельфії, який представляє Конференцію Єпископату Сполучених Штатів Америки, з Польщі – Кардинал Казімєж Нич (Kazimierz Nycz), Архієпископ Митрополит Варшавський.

Також сьогодні, нагадаємо, відбудеться посвячення відновленних приміщеннь Митрополичої Курії Львівсьської Архідієцезії РКЦ в Україні, по вул. Винниченка 32 у Львові. Обряд посвячення здійснить Його Високопреосвященство Кардинал Антоніо Марія Велйо. Будуть також посвячені дві пам’ятні дошки, присвячені доброчинцям та сьогоднішній урочистості.

Запрошені керівництво обласної та міської влади, представники інших Церков, громадськості та численні доброчинці й жертводавці, завдяки яким відбудовано резиденцію Львівських Митрополитів РКЦ.

Учасникам цієї урочистості Святіший Отець Франциск скерував своє благословення та лист, який вислав Державний Секретар Апостольської Столиці Архієпископ П’етро Паролін.

Фото - Павло Паламарчук 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ