Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові розблокували автобуси з ветеранами на умовах «Свободи»

Близько двох годин тривали переговори з правоохоронцями щодо умов, на яких представники та прихильники "Свободи" були готові розблокувати автобуси із ветеранами та представниками проросійських сил на Пагорбі Слави у Львові сьогодні, 9 травня. Процес завершився успішно.

Нагадаємо, що по обіді ветеранам та комуністам під охороною правоохоронців вдалося дістатися на меморіал Пагорб Слави та розгорнути там червоний прапор і провести мітинг. Увесь цей час посилені кордони спецпідрозділів стримували обурених свободівців. Сутички спалахували то на лівому, то на правому флазі заблокованої  ділянки вул. Пасічної, яка завдяки шеренгам правоохоронців була вільна від пікетувальників - саме навпроти центрального входу на меморіал. 

Згодом  у цю вільну зону спробував в'їхати міліцейський автобус - знизу з боку Личаківської. Це спровокувало чергову сутичку між міліцією і протестувальниками. В автобусі вибили вікна. Хтось підпалив димові шашки. Опісля тут - біля спецназівців опинився голова Львівської обласної ради Олег Панькевич та заступник начальника обласної міліції Михайло Курочка. Короткі перемовини і  міліція у шоломах розблокувала вул. Пасічну, напруга спала. 

Після цього свободівці перемістились на правий фланг і остаточно заблокували виїзд зі стоянки меморіального комплексу: автобуси із ветеранами та представниками КПУ, «Русского единства», «Дозора», «Родины» були оточені кільцем міліції, за ними – представники та прихильники «Свободи».

Спершу свободівці вимагали віддати їм червоний прапор. Потім головною умовою стало звільнення з райвідділу міліції однопартійців, яких сьогодні ж і затримали. Отож, переговори тривали близько двох годин. При цьому депутат Львівської облради Ірина Сех час від часу говорила телефоном із "адвокатом затриманих". Михайло Курочка намагався пришвидшити хід подій, але раптом з'ясувалось, що випустили не тих. Знову очікування. Аж ось стало відомо, що всіх, кого треба, звільнено. "Свобода" розблокувала виїзд. Спецназівці створили коридор для автобусів, і ті поїхали Пасічною догори геть з Пагорба Слави.  Виїхало 9 мікроавтобусів.    

Додамо, сьогодні, 9 травня, правоохоронці доправили до Личаківського райвідділу міліції Львова п’ятьох осіб-учасників масової акції на Пагорбі Слави. За попередніми даними, приблизно троє з них - свободівці.

За різною інформаціює, на Пагорбі Слави нині протестувало близько 5 тисяч людей, це переважно були представники та прихильники "Свободи", громадський порядок забезпечувало близько 1,5 тисячі міліціонерів.

Також чит. 9 ТРАВНЯ У ЛЬВОВІ

Фото Олега Михалюка.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ