Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові створили «інститут українофобії ім. Д. В. Табачника»

Сьогодні, 11 березня, у Львові на площі перед Львівським національним університетом ім. І. Франка міністру освіти і науки Дмитру Табачнику встановили «Меморіальну дАску за особливі заслуги та здобутки в галузі Атєчєствєнної освіти» та відкрили вуз на його честь - «інститут Українофобії ім Д. В. Табачника».

Організатори повідомили, що ця акція приурочена річниці перебування Дмитра Табачника на посаді міністра. Вона відбулася в рамках Анти-Табачної кампанії, яка проходить по всій країні.

Перед початком заходу один із організаторів, представник Молодіжного націоналістичного конгресу Андрій Бень повідомив журналістам, що меморіальну дошку на честь міністра встановлять на одному із навчальних закладів, «який буде найбільш достойний Дмитра Володимировича».

Сама дошка, за словами організатора, була виготовлена з гіпсу досить швидко – за день.

«Дошку міністру ми встановлюємо в подяку за ті злодіяння, які Табачник натворив під час року свого правління, за особливі заслуги в українофобії та знищенні української мови. Ми не згодні з тим, що він скорочує бюджетні місця, що він переписує і фальсифікує історію, ми не згодні з його висловами ксенофобського характеру, ми не згодні з тим, що він українофоб», - додав Андрій Бень.

Гідним одіозного міністра навчальним закладом виявився дерев’яний ящик з табличкою «Інститут українофобії ім. Д. В. Табачника». «Вуз» нагадував сільський туалет. Для того, щоб «вступити» до нього, потрібно було вкинути гроші у трилітрову банку з написом «Вступ по-табачницьки». На виході з «інституту» «випускники» отримували наліпки-медалі з осликом та символічні дипломи з туалетного паперу.

На завершення «випускники» зробили пам’ятні світлини біля «інституту» та закликали інші міста України відкривати філії «інституту», для щоб міністр «мав чим керувати».

За словами організаторів, «інститут» стоятиме до кінця дня. Подальшу його долю, скоріш за все, вирішать комунальні служби.

Однак на цьому АнтиТабачна кампанія не завершується. Учасники запевнили, що й надалі проводитимуть подібні акції – до того часу, поки Дмитро Табачник не піде у відставку з посади міністра освіти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ