Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові Вечір пам’яті Георгія Ґонґадзе

У Львові на площі перед пам’ятником Т. Шевченку відбувся вечір пам’яті Георгія Ґонґадзе. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події.

Перед початком акції організатори попередили, що вона пройде без жодної партійної символіки і присвячена пам’яті всіх загиблих журналістів України.

Учасники акції тримали в руках портрети-силуети Георгія Ґонґадзе та гасла: «Вони хочуть забути 21.05.1969 – 16. 09 2000», «Вимагаємо правосуддя». Також на площі розміщені стенди з іменами загиблих журналістів та інформаційний стенд про Ґонґадзе.

«Ми не хочемо, щоб справу Ґонґадзе поховали і вимагаємо покарати не лише виконавців, але й замовників. На справі Ґонґадзе роблять кар’єру політики, але жоден із них нічого не зробив, щоб справа зрушила з місця», – зазначили організатори.

Вони також звернули увагу на те, що вбивцю Ґонґадзе Пукача тримають не у звичайній в’язниці, а у «слідчому ізоляторі СБУ, який офіційно не існує». Також, за словами організаторів, найвищою мірою цинізму є те, що замовники вбивства нині перебувають на високих посадах.

Загалом на площі у Львові зібралося близько сотні людей. Всі вони тримали у руках запалені свічки. Біля підніжжя пам’ятника викладено зі свічок слово «ҐІЯ».

У коментарі Гал-інфо одна із організаторів акції зазначила, що акція складається з двох частин: перша – це запалювання свічок, а друга – демонстрація відео з різних новин, яке засвідчить всю небезпеку роботи журналістів в Україні, а також - кадри із життя Ґонґадзе.

Фото Йосипа Марухняка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ