Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові відбулося вшанування покровительки Львова - ікони Пресвятої Богородиці «Одигитрія». Фото

Сьогодні, 11 травня, у Кафедральному соборі Покрови Пресвятої Богородиці (УПЦ КП) відбулася урочиста Божественна Літургія з вшанування Львівської ікони Пресвятої Богородиці «Одигитрія». Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Очолив урочисту Літургію митрополит Львівський та Сокальський Димитрій. На Богослужінні був також присутній міський голова Львова Андрій Садовий.

«Львівська ікона Божої Матері – це дуже древній образ, який був принесений до Львова одним грецьким купцем із Візантії та подарований одному із храмів міста. Унікальність цієї ікони полягає у тому, що вона була у багатьох храмах Львова. Спершу у православний, потім у Латинській катедрі, потім у Вірменській катедрі і якимось чином була збережена однією християнською благочестивою родиною і передана ще в радянській часи Герою України Борису Возницькому. Зараз її чудотворний список перебуває у Львівській Галереї мистецтв. У 2010 році саме з ініціативи Бориса Возницького та з ініціативи священнослужителів нашої єпархії цей Образ було прославлено. Перший візит Святійшого Патріарха Філарета,  з прибуттям мною на кафедру, був присвячений саме прославленню цієї ікони у грудні 2010 року», - розповів журналістам Митрополит Димитрій.

За його словами, згідно свідчень віруючих, цей образ дуже помічний при народженні дитини.

«Ті жінки, які не можуть народити діток, звертаються до Богородиці і вона дарує їм чудо», - наголосив Владика.

Він також нагадав, що шанування Богородиці Провідниці «Одигитрії» є в неділю після дня пам’яті Святого Юрія Переможця.

Фото - gradleva.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ