Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Культура

Філарет відновив Київський Патріархат

У Києві у Володимирському соборі з ініціативи владики Філарета пройшло зібрання частини ієрархів, священників та мирян колишньої УПЦ Київського патріархату. Учасники назвали його "помісним собором" і постановили відновити діяльність патріархату. Про це повідомляє ВВС.

"Українська православна церква Київського патріархату, зареєстрована державним органом та продовжує своє існування і діяльність на благо українського народу і Української держави", - йдеться в постанові "собору".

Також учасники зібрання постановили відмінити постанову про ліквідацію УПЦ КП, яку прийняли 15 грудня 2018 року, перед тим, як Київський патріархат став частиною Православної церкви України.

"Без умовної ліквідації Київського патріархату не могло бути об'єднавчого собору українських церков 15 грудня 2018 року і надання томосу про автокефалію", - йдеться в тексті постанов "собору".

Учасники зібрання вважають, що томос про автокефалію, який Вселенський патріарх надав ПЦУ не відповідає таким у інших автокефальних церков, а тому "ставить ПЦУ у залежність від Константинпольського патріархату"

"Крім того, помісний собор обрав кандидатів у єпископи, два кандидати", - сказав Філарет.

За його словами, один з кандидатів - це насельник Свято-Феодосіївського монастиря архімандрит Андрій (Маруцак).

Філарет підкреслив, що майно, яке мала УПЦ КП раніше за нею зберігається.

ВВС

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ