Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відродили довоєнні автоперегони "Львівський трикутник"

У Львові, 12 червня цього року відновили міжнародні кільцеві автомобільні перегони "Львівський трикутник". Уперше на міську бруківку спортивні автомобілі виїхали у 1930-му. Цього року участь взяли 64 екіпажі з України, Польщі, Литви, Німеччини і Молдови.

Цьогорічні змагання відбулися за міжнародними правилами для перегонів ретро-автомобілів. Їхня середня швидкість на колі не перевищувала п'ятдесяти кілометрів. Про це пише «Полікантроп».

Організатори намагались відтворити атмосферу перегонів 80-річної давнини у Львові. Незважаючи, на роки, які минули від першопочатків "львівського трикутника" незмінним залишилась відстань у три кілометри. Зменшили лише проходження кіл - зі ста до шести.

Для багатьох учасників змагань участь у перегонах – сімейна традиція. Ось наприклад, Ян Віппер (Республіка Польща) не міг оминути цієї події. Оскільки його батько у тридцятих роках минулого століття був спортивною знаменитістю. Тут він чотири рази поспіль змагався за кубок "Львівського трикутника".

Окрім довоєнних автівок у "Львівському трикутнику" змагалися і автомобілі 60-70 років. В окремому класі брали участь славнозвісні "горбаті" запорожці.

За словами організаторів, "Львівський трикутник" планують зробити щорічними, наступного року у змаганнях братимуть участь автомобілі найвідоміших європейських ретро-клубів.

Фото - Йосип Марухняк, Михайло Дашкович

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ