Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові волонтери з Білорусі переймають досвід проекту "Тренер з мого подвір'я”

1/3
До Львова приїхали волонтери з Білорусі, щоб перейняти досвід міжнародного проекту „Тренер з мого подвір'я”, який триває з липня. Як і було заплановано, у рамках українсько-польського проекту волонтери з Польщі та українські тренери щодня по 3 години займаються з дітьми (які не поїхали з міста під час літніх канікул) на 11 спортивних майданчиках у різних районах Львова. Проект втілюють вперше в Україні.

"Наші білоруські колеги зараз вивчають, як відбувається організація заходу, як працюють польські волонтери та львівські тренери, яким інвентарем ми забезпечені тощо”, - розповів учасник проекту, тренер Дмитро Станкевич. За його словами, білоруси планують запросити польських та українських тренерів, щоб спільно організувати захід у Білорусі.

Загалом, як зазначив Дмитро Станкевич, кількість дітей на майданчиках, де відбуваються заняття, щодня зростає, це діти різних вікових категорій. Для хлопців організовують заняття з футболу, баскетболу тощо, дівчата грають у бадмінтон, теніс. Поспостерігати за заняттями приходять батьки: вони приємно здивовані, що з дітьми займаються настільки фахово, але безплатно.

А цими вихідними, розповідає Дмитро Станкевич, українські та польські тренери відвідали своїх вихованців, які зараз відпочивають на базі у с. Дубина Сколівського району. Цей відпочинок для дітей із Сихова організований УДЮМКом Сихівського району спільно із Львівською міською радою. Такий захід уже став традиційним та відбувається щороку. Цьогоріч у Дубині відпочивають 30 дітей, з ними займаються два педагоги та два волонтери. Розпорядок дня у дітлахів насичений: від різноманітних занять спортом до господарських питань.

"Наші колеги з Польщі взяли участь у поході з дітьми до водоспаду на річці Кам'янка, - каже Дмитро Станкевич. - Вони дуже задоволені поїздкою, захоплені красою природи, адже Карпати у Польщі більш пологі порівняно з українськими”.

Нагадаємо, щоорганізація спортивно-ігрових занять в межах проекту «Тренер з мого подвір'я» триватиме впродовж липня - вересня. За цей час, як планують організатори, до проекту вдасться залучити понад 5 тисяч дітей. Проект реалізується ГО «Центр освітніх ініціатив» за підтримки Європейської комісії та Львівської міської ради. До проектудолучилася ЛОО партії „Сильна Україна”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ