Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові вшанували пам'ять Маркіяна Шашкевича

7 червня на Личаківському цвинтарі у Львові відбулися вшанування пам'яті Маркіяна Шашкевича з нагоди 168-ї річниці з дня смерті поета, повідомила прес-служба Львівської облради.

У виступі на віче голова Львівської обласної ради Олег Панькевич зазначив: "Ми, сьогоднішнє покоління, вшановуючи цю видатну і велику людину, зобов'язані зробити все від нас залежне, щоб його пам'ять була вічною, аби не забути про великого українця, завдяки якому ми можемо сказати, що ми - українці. Маємо сьогодні серед нас віднайти таких Шашкевичів і самі маємо жити так, як жили вони". "Ми маємо бути продовжувачами справи Маркіяна Шашкевича і тих, хто був після нього", - наголосив Олег Панькевич.

Панахиду біля могили Маркіяна Шашкевича відправили Архиєпископ Львівської архиєпархії УГКЦ владика Ігор Возняк та митрополит Львівсько-Сокальської єпархії УПЦ КП Димитрій. Під час віча також виступили голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк, заступник міського голови Львова Василь Косів, лауреати національної премії України імені Тараса Шевченка Роман Лубківський та Ігор Калинець. Віддати шану Маркіянові Шашкевичу прийшли дослідники творчості Маркіяна Шашкевича, його земляки.

У своїй промові М.Цимбалюк зазначив: «Сьогодні ми вшановуємо пам’ять нашого великого земляка. Своєю любов’ю Маркіян Шашкевич показав нам, як ми повинні любити один одного. Ми зробимо усе для того, щоб навчатись найого прикладі, як має діяти той, хто не байдужий до України», повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Нагадаємо, що рішенням сесії Львівської обласної ради 2011 рік проголошений Роком Маркіяна Шашкевича.

Фото - Йосип Марухняк

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ