Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові закликали бойкотувати приїзд до Києва Путіна та Гундяєва: через загибель українських рибалок. Фото

Сьогодні, 22 липня, в Львові під стінами Генконсульства Російської Федерації влаштували протест проти брутального вбивства чотирьох українців-рибалок в акваторії Азовського моря. Близько 20 мітингувальників скандували гасло «Вбивцям – кара, вбивцям – суд».

Ініціювали пікет – Конгрес українських націоналістів та Українська республіканська партія.

Люди тримали в руках плакати з написами «Вимагаємо суду над вбивцями», «Путін і Кирил – вам не місце вУкраїні», «Куди пливеш Росіє?», «Росія – імперія терору».

Як пояснив член проводу УРП, голова старійшин Михайло Фуканчик, люди вийшли під консульство вимагати компенсації сім’ям загиблих рибалок. Також, за його словами, мітингувалиники вимагають ві д Росії вибачення – на державному рівні. Щоби уникнути таких випадків у майбутньому, – каже Михайло Фуканчик,– треба провести міжнародну конференцію стосовно того, як себе повинні вести стражі кордонів.

«Наш найближчий сусід, який називає себе братом українського народу, але ніколи ним не був, дозволяє собі антиукраїнські дії: були знищені громадяни України, які ні в чому не були винні. І додав: «Вимагаємо від них покаяння, не можна більше допускати випадків, коли сусід знищує сусіда».

Своєю чергою громадський діяч Юрій Антоняк зауважив, що державний бандитизм є офіційною політикою путінського режиму.

«Вражає мовчазність українських урядовців, які мовби набралив рот води. Їх бездіяльність вказує на те, що їм байдужа доля як українських громадян, так і України. Мовчать і провладні партії – партії комуністів та регіоналів. Звісно, для них убивство чотирьох і скалічення п’ятого громадянина України є буденною річчю. Ми вимагаємовід Кабміну створити урядову комісію для розслідування усіх обставин цієї трагедії та домогтися передачі командира катера до суду»,– пояснюють організатори.

Протестанти також закликали бойкотувати Путіна та Гундяєва (патріарх Московський Кирил), які мають приїхати до Києва на святкування 1025-річчя Хрещення Русі.

Нагадаємо, 17 липня в Азовському морі катер берегової охорони прикордонної служби Росії протаранив рибальський баркас, на якому перебувало п'ятеро людей.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ