Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові запалили головну ялинку міста

Учора, 19 грудня, у Львові урочисто відкрили головну красуню міста – 20-метрову ялинку. Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, особливість цьогорічної ялинки – ангелик з Ватикану, якого благословив Папа Римський, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Цього року наша ялинка дуже красива. Вона красивіша, ніж була у минулі роки. Особливість, що на верхівці цієї ялинки є ангелятко – іграшка, яка була і на ялинці у Ватикані і яку благословив Святійший Отець. Ще одна добра новина – у нас чотири ангели на усі сторони світу сповіщають зі Львова про народження Ісуса Христа. Ми з нетерпінням чекаємо на це свято», - зазначив під час відкриття ялинки міський голова Львова Андрій Садовий.

Також перед початком урочистого «ввімкнення» ялинки, мешканці Львова змогли переглянути відеоролик з урочистого відкриття ялинки у Ватикані. Нагадаємо, цього року представити ялинку на головній площі Ватикану змогла Україна. Більше 40 менших ялинок з Львівщини також були розміщені у Папських резиденціях.

«У цьому ролику я сказав, що ангел, який був на ватиканській ялинці, буде у Львові. Сьогодні цей ангел є на нашій ялинці у Львові. Це символ єдності. Цей ангел ще раз доводить, що ми є разом, наша церква, держава», - додав мер Андрій Садовий.

Цього року ялинку Львова прикрашають 5 тис іграшок, які надали фірма «Світоч» та Львівський склодзеркальний завод, 700 з них – дерев’яні. Ці іграшки розмальовували діти. Також цього року закупили 24 нові гірлянди, використали і 80 старих.

Стоятиме львівська ялинка до 20 січня 2012 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ