Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові запитання Президенту Януковичу ставили в наручниках

Сьогодні, 25 лютого, у Львові на площі перед Оперним театром під час телемосту з Президентом України Віктором Януковичем відбулося театралізоване дійство, яке закінчилося тим, що на одного з його учасників люди в цивільному наділи кайданки.

До Оперного прийшло п’ять чоловік, троє були в масках - Януковича, Азарова та Тігіпка, а ще двоє виконували ролі звичайних українців – чоловіка та жінки, яких запрягли в ярмо. Вони прийшли на площу показати Президенту сценку, яка називається «Рік в ярмі». Ідея сценки полягала в тому, що влада загнала українців в ярмо та водить їх на цепку, поганяючи батогом.

Учасники акції кричали: «Нам не треба ковбаси, нам не треба масла, тільки б зірка на Кремлі ніколи не погасла», «Януковіч бей козлов!», «Стояти, бидло!», «Сильний президент - сильна країна» тощо.

Після того, як учасники дійства наблизилися до телеекрану, близько двадцяти молодиків в цивільному почали штурханину та відтіснили їх до Оперного театру. Після цього Мар’яну Берездецькому із Стрийської районної організація ВО «Свобода», депутату Стрийської районної ради, який був у масці Тігіпка, заламали руки та закували його в кайданки.

Врятували Мар’яна Берездецького журналісти, які наполягли на тому, щоб молодики представилися та пред’явили документи. Останні відмовилися це зробити.

«Ми хотіли показати, що сьогодні насправді влада чинить з нашим народом. Ми прийшли поставити питання Президенту та показати йому, що наш нарід ходить в ярмі, і влада Януковича – це і є ярмо. Я ні до чого нікого не провокував, нас просто молодики в цивільному почали відштовхувати, а пізніше скрутили мені руки, наділи кайданки. Я думаю, всій Україні буде цікаво подивитися, як у Львові в наручниках ставили питання Януковичу», – зазначив згодом Мар’ян Берездецький.

Він також зауважив, що дуже хотів би поставити питання Президенту саме в кайданках, щоб він побачив, що робиться в Україні.

Також Мар’ян Берездецький повідомив, що начебто напередодні до нього телефонували невідомі і попереджали його, що коли він поїде до Львова, то йому підкинуть наркотики.

Натомість один із «молодиків у цивільному» сказав: «Це все виключно їх провокація, вони вирішили зірвати телемарафон, щоб люди, які організовано прийшли на зустріч до Президента, не змогли поставити питання». Згодом він відрекомендувався Юрієм Михайловичем, сказав, що він тимчасово безробітний, що є мешканцем Львова "з п’яти років, який п'ятнадцять років відпрацював на державу". Він точно знав, що учасники акції не подавали заявку на проведення акції до Львівської міської ради, а також сказав, що хлопці наділи наручники собі спеціально.

У коментарі Гал-інфо Юрій Михайлович також повідомив: «Я обурений «вихоткою» цих людей, які видають себе за щирих українців, оскільки вони не розуміють, що для консолідації нації необхідно вирішувати проблеми, а не демонструвати свої політичні амбіції».

Він, Юрій Михайлович, хотів поставити Президентові таке питання: «Реформи в цілому спрямовані на позитив, але їх неможливо робити без певної люстрації влади на місцях. Адже нібито й влада змінилася, але разом з тим виконавці сидять ті, що були й при Ющенку, й при Кучмі, і це начебто видно на прикладі Львівської ОДА. «Саме це питання я хотів поставити Президенту», – сказав він.

Також він наголосив, що спеціально прийшов подивитися телеміст, але театралізоване дійство йому заважало.

Міліціонер з патрульної служби, який підійшов пізніше для того, щоб зняти наручники із затриманого, повідомив журналістам, що він наручники "не вдягав" і що це не його наручники, однак потім визнав, що то наручники патрульної служби.

Чому людину закували в наручники, він не пояснив, зате лаконічно відповів: «Він порушував громадський спокій». На прохання уточнити підстави, він додав: «Я на роботі, я не можу говорити».

Після цих подій біля Оперного театру з'явилася депутат Львівської обласної ради від "Свободи" Ірина Сех: «Це найпоказовіший приклад результатів діяльності Президента за рік. Сьогодні у самому центрі міста депутата районної ради без жодних на це причин в наручниках забирають, а людина хотіла тільки поспілкуватися з Президентом. Власне, вони прийшли поспілкуватися, були одягнені в українські строї, натомість невідомі молодики без посвідчень особи, не у формі, відтіснили їх з місця, де стояв екран, аж до самого Оперного театру. З цього приводу ми будемо ініціювати заяви та звернення та вимагатимемо звіту про це від представників МВС. Ми точно не знаємо, хто це був, однак у нас є зафіксовані їх обличчя на фото та на камеру».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ