Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Стамбулі були затримані активістки FEMEN

Сьогодні, 8 березня, у Стамбулі були затримані активістки FEMEN під час акції "H2SO4 - КОКТЕЙЛЬ "АЗІЯ ". Відтак, дівчата проведуть ніч у турецькій в'язниці. Про це повідомила прес-служба організації.

За останньою інформацією, заарештованим наразі не пред'явлені жодні обвинувачення, до них не допускають адвокатів. Коли дівчата відмовилися пройти в камери, посилаючись на незаконність арешту, щодо них застосували грубу фізичну силу. Зв'язку із українками до останнього часу не було.

Нагадаємо, що сьогодні, 8 березня, в Міжнародний день солідарності жінок, активістки FEMEN проявили свою солідарність із жінками, які пережили жахи кислотних атак в країнах мусульманського сходу. Зокрема, о 12.00 за стамбульським часом 4 активістки з'явилися біля головної мечеті Стамбула Agia Sophia з плакатами "H2SO4 - формула страху", "Смерть варварам!", "Стоп кислотна атака!". Тіла учасниць акції були символічно понівечені, імітуючи кислотні опіки, побої і переломи. Акцію FEMEN пікетували турецькі ісламісти із заздалегідь надрукованими плакатами, зокрема, із написами неправильною українською, наприклад, "тупий жiнка роздягатіся".

Мета акції "Азіатський коктейль" - привернути увагу світової громадськості до жахів азіатської глибинки, де щодня беззахисні жінки піддаються нелюдським знущанням: їм випалюють очі, спалюють живцем, виламую суглоби, закопують живцем. Приводом для розправи може стати безневинного знайомство з однолітком, відмова від заміжжя, бажання отримати світську освіту. Відомі факти, коли кислотою обливають жінок, які зазнали згвалтування, а також новонароджених дівчаток, як символ зневаги дитини жіночої статі з боку батькв.

FEMEN вимагає від урядів мусульманських країн Південної Азії визнати факти геноциду над жінками, оприлюднити всі випадки і жорстоко покарати винних.

P.S. Буквально за кілька годин до початку акції FEMEN в Туреччині стався жахливий злочин - чоловік убив свою родичку, матір трьох дітей, за те, що вона після сварки з чоловіком пішла з дому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ