Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українська благодійницька мережа планує відкрити швейну та гончарну майстерні у Буківському сиротинці

1/2
Буківський сиротинець, що у Старосамбірському районі на Львівщині, – один із кількох „особливих” сиротинців в Україні. Тут живуть діти та молоді люди з розумовою відсталістю та фізичними вадами. Саме тут Українська благодійницька мережа планує відкрити швейну та гончарну творчі майстерні, щоб і в цих дітей була можливість займатись улюбленою справою, бути корисними для суспільства, інших людей, особливо для “своєї сім'ї” з якими вже багато років живуть в одному інтернаті. Про це повідомила прес-служба доброчинної організації.

Зокрема, у повідомленні сказано: «Дитячі будинки-інтернати України - особливі заклади, в них живуть і виховуються діти, що двічі потрапили в немилість долі — вперше, коли народились не такими, як решта малюків, і вдруге, коли з різних причин були позбавлені батьківського тепла і материнської любові.

Ці діти перебувають під опікою держави, яка стає для них найближчим „родичем”, дає їм основну підтримку у житті, забезпечує їх першочерговим – їжею, одягом, дахом над головою та щоденною опікою людей, котрі намагаються дбати про “чужих” дітей як про своїх. Для більш повноцінного життя їм не вистачає можливостей для розвитку, духовного росту, творчості, самовираження. Але такі можливості цим дітям можемо подарувати ми. Для нас це зробили наші батьки, а ці діти позбавлені такої прерогативи...

Буківський сиротинець, що на Львівщині — один із декількох „особливих” сиротинців в Україні. Тут живуть діти та молоді люди з розумовою відсталістю та фізичними вадами.

Серед вихованців Буківського дитячого будинку-інтернату є діти, котрі не можуть обійтись без цілодобового догляду, допомоги кваліфікованого персоналу. Проте, ми переконані, що всі вони є талановито обдарованими дітьми. Саме в цьому сиротинці живе молода художниця Оля Ноженко, яка з душею малює неймовірні релігійні сюжети. Її картини пронизані талантом і любов'ю до Бога, і чий приклад є черговим доказом того, що забираючи одне (фізичне здоров'я чи розумову зрілість) природа (Всевишній) обов'язково обдаровує іншим (талантом) натомість.

Кожна дитина — окрема особистість зі своїм внутрішнім світом і унікальними вміннями. Достатньо лише дати їй можливість проявити їх. З цією метою Українська благодійницька мережа з 2009 року відкриває в дитячих будинках-інтернатах творчі майстерні, які вже довели свій позитивний вплив на дітей-сиріт з особливими потребами.

Мистецькі проекти, започатковані в інтернатах, вкотре доводять, що ці дітки не лише з особливим потребами, але і з особливими можливостями, варто лише глянути на їхні творіння. Кожен з нас може бути причетним до запалення нової зірки на мистецькому небосхилі.

В Буківському сиротинці Українська благодійницька мережа планує відкрити швейну та гончарну творчі майстерні, щоб і в цих дітей була можливість займатись улюбленою справою, бути корисними для суспільства, інших людей, особливо для “своєї сім'ї” з якими вже багато років живуть в одному інтернаті.

Чому цей доброчинний проект започатковується саме для Буківського сиротинця?

В цьому сиротинці живуть та виховуються діти з особливими потребами, котрим для повноцінного розвитку необхідні особливі умови, які всіма силами їм стараються забезпечити працівники дитячого будинку-інтернату.

Найсприятливіші умови для розвитку розумово-відсталих дітей це, безперечно, творча діяльність. З цією метою в інтернаті функціонують гуртки вишивки, в'язання, бісероплетіння. Заняття в цих гуртках є чи не єдиною втіхою для сиріт з особливими потребами. Проте, не всі вихованці дитячого будинку можуть відвідувати творчі майстерні, зайнятість в яких передбачає роботу з гострими предметами, дрібними деталями.

Українська благодійницька мережа планує відкрити для вихованців Буківського інтернату гончарну майстерню. Робота з глиною, це насамперед безпечна, творча та корисна діяльність, яка дозволяє розвивати дрібну моторику рук, покращити мовлення, пізнавальні процеси та творчі вміння дітей.

Свідченням позитивного впливу гончарства на дітей з обмеженими можливостями є досвід Коломийського сиротинця, де за сприянням Української благодійницької мережі гончарством займаються з вересня 2011 року.

Наші координати: адреса для листування: а/с № 76, м. Івано-Франківськ-18, індекс 76018;Тел.: (0342) 54-24-01, 502-403; Рахунок № 26001060399676 в ІФФ ПАТ «ПриватБанк», код банку (МФО) 336677, код ЄДРПОУ 36498142; [email protected], www.ubm.org.ua, skype: UPN_CO

Ми переконані, допомагати може кожен!».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ