Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українське реєстрове козацтво закликало до єдності: генеральна старшина зібралась у Тернополі

Цими вихідними у Тернополі відбувся круглий стіл Генеральної старшини Українського реєстрового козацтва Західного регіону під головуванням Гетьмана УРК Анатолія Шевченка. Про це повідомили у Львівському обласному козацькому товаристві УРК.

Участь у круглому столі взяли очільники козацьких організацій, члени Генеральної старшини Тернопільської, Івано-Франківської, Рівненської, Закарпатської та Хмельницької областей. Львівщину представляв голова Адміністрації Гетьмана УРК у Західному регіоні Володимир Кожан. Серед учасників Львівської делегації були отаман Львівського обласного козацького товариства Василь Павлечко,голова ради старійшин Львівського ОКТ УРК Михайло Секела та інші поважні особи.

Під час круглого столу обгорили питання дільності Українського реєстрового козацтва у сучасних соціально-економічних та політичних умовах. Учасники зібрання звернули увагу і на фінасновий стан громадської організації, а також на дотримання статутних вимог УРК з боку окремих представників та козацьких товариств.

На круглому столі не обійшлося і без критики керівництва Українського реєстрового козацтва. Однак, на певні, подекуди, несправедливі закиди, була дана адекватна відповідь.

Голова адміністрації Гетьмана УРК у Західному регіоні Володимир Кожан, зокрема, зазначив: «Нині ми працюємо у непростих економічних умовах. Усі ми прекрасно розуміємо, що і серед наших рядів є чимало таких, які недостойні носити козацькі чини. Очищення мусить відбутися. Однак сьогодні я закликаю усіх до толерантності та єдності, бо нині не час до огульних звинувачень», - наголосив Володимир Кожан.

Під час круглого столу прийнято рішення проводити відповідні зібрання Генеральних старшин УРК і в інших регіонах України, зокрема: Східному та Центральному, а вже згодом провести Велику Раду Українського реєстрового козацтва.

Після традиційного козацького куліша, учасники круглого столу роз’їхалися по домівках, а Гетьман УРК Анатолій Шевченко здійснив поїздку на Львівщину. Він, зокрема, зустрівся з Генеральною старшиною Львівського обласного козацького товариства, відвідав та поспілкувався із настоятелем нововідновленого храму апостолів Петра і Павла о. Степаном Сусом (колишній костел єзуїтів), що нині виконуватиме також функцію храму для військових та козаків. Побував Гетьман УРК і у Жовківському районі, де відвідав Крехівський монастир.

Наприкінці своєї поїдки, відповідаючи на запитання донецьких журналістів, Анатолій Шевченко гостинно запросив усіх донеччан до Львова.

«Це місто, це край, де вміють працювати, відпочивати і гостинно зустрічати.Тому закликаю усіх: приїжджайте на Львівщину і переконаєтеся. Бо саме Львівщина є духовною та культурною столицею України, - наголосив Гетьман УРК.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ