Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Львові вперше в Україні відкрили стаціонарний Музей шоколаду

Сьогодні, 20 березня, в Львівському історичному музеї (пл. Ринок, 6) відбулосьурочисте відкриття першого в Україні стаціонарного Музею шоколаду.

За словами одного з авторів ідеї Юрія Гнатковського, серед шоколадних експонатів є Ейфелева вежа, Пізанська вежа, Британський парламент, Колізей. Вони виготовлені в Львові. «На кожну з них пішло близько16-25 кг шоколаду. Зокрема, на виготовлення Колізею пішло 40 кг цукру-пудри. Скульптури виготовлені з більш як 100 кг шоколаду. Виготовляли експонати близько 1-1,5 місяці», – повідомив він.

Окрім цього, з Сімферополя привезли копію «Донбас Арена», Михайлівський собор, дзвіницю Херсонесу. «Серед менших експонатів є скульптури, автомобілі, зерна. Вони йдуть на продаж»,– розповів Юрій Гнатковський. Крім скульптур зі шоколаду у відвідувачів музею є можливість придбати шоколадні торти.

Як повідомив директор з маркетингу кондитерської компанії «АВК» Олексій Большов, ціни шоколадних скульптур, що йдуть на продаж, від 10 грн. «Дорожчі коштують 250-300 грн»,– додав він.

«Нинімобільні музеї шоколаду маємо в 17 обласних центрах, вони переїжджали з одного міста до іншого. Відкритий сьогодні Музей шоколаду є першим стаціонарним музеєм в Україні»,– розповів Олексій Большов. За його словами, музей постійно оновлюватиметься.

Як він зазначив, в середньому термін придатності шоколадного експонату 4 місяці, хоча є скульптури, які можуть зберігатися й цілих півроку.

Екскурсія музеєм оплачується купівлею цукерок відвідувачем на суму 20 грн. Діти до 10 років можуть відвідувати музей безкоштовно. Діти від 10-18 років мають право на безкоштовний вхід за умови, що принесуть щоденник з оцінкою «відмінно»(12 балів). Також ця дитина має право провести безкоштовно в музей2-ох своїх друзів будь-якого віку.

«Так намагаємося заохотити дітей вчитися краще й прийти до музею ще раз», – наголосив Юрій Гнатковський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ