Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

В Нацраді кажуть, що деякі російські серіали хочеться заборонити через саму тільки назву

Ми не забороняємо російські серіали, ми їх оцінюємо, і якщо вони набирають багато негативних відгуків, то не отримують прокатних свідоцтв. Про це сьогодні, 26 вересня, під час прес-конференції у Львові розповів член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Олександр Ільяшенко.

«Є такі серіали, які ні за яких умов не мають права на існування в українському ефірі», - сказав він.

Члени Нацради зазначають, що в умовах війни показувати пропагандистські російські серіали неправильно, тим більше, що серіали з такими назвами, як «Десант» і «Спецназ» тільки через назви хочеться заборонити.

Загалом наразі Нацрада визначила п’ять російських серіалів, які заборонені до показу.

Голова Нацради Юрій Артеменко зазначив: «Іде війна, а на телебаченні показують такі серіали, тому ми просили керівництво каналів зняти їх чи відкласти, але керівники каналів почали відмовлятись від цього. Найкраще – це не наша заборона, а саморегулювання. Якщо вже сама індустрія не може адекватно зважати на обставини та реагувати, тоді доведеться втручатися державі та чиновникам».

Заступник голови Нацради Григорій Шверк наголосив: «Проблема найбільша у відсутності українського продукту, який міг би витіснити російський контент з українського ефіру».

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ