Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

В Зимній Воді біля Львова вбили депутата Пустомитівської райради

Уночі сьогодні, 3 вересня, у подвір’ї власного будинку у селі Зимна Вода знайшли мертвим депутата Пустомитівської районної ради Ярослава Федину. Цю інформацію Гал-інфо підтвердили в правоохоронних органах.

Зокрема, за інформацією правоохоронців, депутата знайшли мертвим на подвір’ї, його руки були змотані скотчем, він лежав обличчям до землі. Сусіди бачили трьох нападників.

Ярослав Федина, 1955 року народження, був депутатом Пустомитівської районної ради, членом фракції «Наша Україна», членом партії «Єдиний центр», також він був головним лікарем Пустомитівської районної лікарні.

За інформацією Гал-інфо, він мав намір балотуватися від "Єдиного центру" до Львівської обласної ради в одному з округів Пустомитівського району. 

Сусіди Ярослава Федини шоковані його вбивством, яке сталося приблизно між 21.30 і 22.15 учора, 2 вересня, на подвір’ї його будинку на вулиці Скоропадського. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події.

Загиблий мешкав сам, тому його виявили не відразу. Першим тіло Ярослав Федини помітив сусідський хлопчик. В той же час повз подвір’я проїжджав сусід на автомобілі, який побачив вбитого у світлі фар. Також, сусіди розповідають, що помітили трьох осіб, які тікали з місця злочину через городи.

За словами свідків, на Ярослава Федину могли напасти, коли він вийшов з автомобіля біля гаража позаду будинку. Його знайшли із зав’язаним скотчем ротом і зв’язаними руками. Також у нього були вивернуті кишені, поруч знайшли годинник з розірваним браслетом, копійки. Ключів від будинку не знайшли. Причиною смерті, на думку сусідів, могли стати удушення або серцева недостатність.

Голова Сільської ради Володимир Гутник розповів кореспонденту Гал-інфо, що о 22.15 телефонував до Ярослав Федини. Слухавку взяли, однак ніхто не відповів. Лише чути було, як гавкав собака. А о 22.30 про трагедію знало уже все село.

За словами голови сільради, на місце вбивства прибув начальник ГУ МВСУ у Львівській області Богдан Щур. В сільраді створили штаб з розслідування обставин трагедії.

Володимир Гутник додав, що дружина Ярослава Федини уже 10 років мешкає у Сполучених Штатах. На його думку, основна версія того, що трапилося – пограбування. Політичну версію голова сільради відкидає, каже, що покійний був чесною, порядною і неконфліктною людиною, готовою будь-коли прийти на допомогу.

Зараз у Зимній Воді працюють правоохоронці, опитують сусідів, багато міліцейських машин стоїть біля сільської ради. Люди розповідають, що учора, 2 вересня, на місце вбивства приїжджав хтось із керівного складу ГУ МВСУ у Львівській області, однак хто саме – не відомо.

Сусіди відгукуються про Ярослава Федину як про добру і чуйну людину, яка ніколи нікому не відмовляла у медичній допомозі. Люди навіть не уявляють, що могло стати причиною вбивства. Офіційних версій теж наразі немає, правоохоронці не надають журналістам інформації.

Востаннє Ярослава Федину бачили 1 вересня під час лінійки у місцевій школі.

За фактом вбивства Головного лікаря Пустомитівської ЦРЛ Ярослава Федини порушено кримінальну справу за ст. 115 Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ