Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вакарчук нагадав першокурсникам, що його студенти не прогулюють революцій

Сьогодні, 1 вересня, під час урочистостей з нагоди початку нового навчального сезону ректор Львівського національного університету ім. Франка Іван Вакарчук вручив залікові книжки студентам першого курсу. Про це повідомила прес-служба Львівського національного університету ім. Івана Франка.

Студенти-першокурсники взяли участь у відновленому акті імматрикуляції. Молоді люди присягнули бути відданими Україні, наполегливо і сумлінно вчитися, берегти українську мову, шанувати і помножувати славні традиції Університету, бути гідними високого звання студента Львівського національного університету імені Івана Франка.

«У ці дні відзначаємо 20-ту річницю незалежності України, у здобуття якої зробили значний внесок саме студенти нашого Університету. Сто років тому вони виступили з вимогою відкриття українського університету у Львові. Наші студенти були активними учасниками та виборювали право жити у незалежній і демократичній державі під час «революції на граніті» та Помаранчевого спалаху», – зазначив він.

Він додав, що у всі часи секретом успіху Львівського університету були і є його студенти, які здобувають найвищі нагороди всеукраїнського та міжнародного рівнів.

Вакарчук наголосив на тому, що Львівський національний університет імені Івана Франка вже упродовж трьох із половиною століть здійснює свою високу місію – творення науки, навчання та виховання молодих людей.

Він додав, що Франковий вуз є найпрестижнішим в Україні та Східній Європі. Свідчення цього, за словами ректора, є високий рівень довіри до академічних традицій.

«Університет уже вкотре серед лідерів вступної кампанії і є одним із найпопулярніших. Це підтверджує близько 25 тисяч поданих заяв і значна кількість абітурієнтів 200-бальників»,– зазначив Іван Вакарчук.

«Від сьогодні Львівський університет став для студентів-першокурсників рідним, адже своєю працею та знаннями вони вибороли право здобувати тут освіту. Бажаю всім наполегливої праці, значних здобутків для прославлення університету, українського народу та держави»,– звернувся Іван Вакарчук з такими вітальними словами.

















Фото - прес-служби Львівського національного університету імені Івана Франка

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ