Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україні потрібно експортувати більше товарів з доданою вартістю, - Наталія Микольська

Україна має експортувати більше товарів з доданою вартістю, адже на сьогодні 80% нашого експорту складає сировина. Таку думку висловила Наталія Микольська, заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі – Торговий представник України під час прес-конференції з нагоди проведення XVI Міжнародного економічного форуму.

Заступник міністра зазначила, що Україна володіє значним аграрним потенціалом, котрий не реалізується повною мірою. «Ми говоримо про Україну, як експортера аграрної продукції до Європи. Втім, ми досі не розробили чіткої національної експортної стратегії. Україні слід більше експортувати товарів з доданою вартістю. На сьогодні 80% експорту складає сировина», - розповіла Наталія Микольська.

Також під час прес-конференції було анонсовано намір Львівської пивоварні розпочати експорт своєї продукції до Китаю. «Наразі мова йде про експорт 300 тисяч літрів пива в квартал. Постачання розпочнеться уже в першому кварталі 2017 року. Ніхто не знає, як підуть українські бренди на китайському ринку», - зазначив Євген Шевченко, генеральний директор Carlsberg Ukraine.

Він також зауважив, що вихід на Китайський ринок передбачає запуск нової лінії, адже кожна країна має свої специфічні вимоги до продукту та його упаковки. «Нас цікавить саме експорт бренду «Львівське». Сьогодні наше пиво має міцність 4,5%. Вимоги Китайського законодавства – 2,5%. Так само в них є особливі умови до упаковки: пляшки по 0,33 літра. Наразі ми в такі пляшки пиво не розливаємо, відтак, нам потрібно запустити спеціальну конвеєрну лінію спеціально для виробництва пива на експорт», - розповів Євген Шевченко.

Ростислав Замлинський, перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації, наголосив, що проведення Міжнародного економічного форуму є надважливим для обміну досвідом та розвитку економіки держави. «Такі заходи як сьогодні ми будемо проводити надалі. Вони важливі для підприємців та експертів. Дуже важливо такі заходи проводити з певною динамікою не лише на Львівщині чи Київщині, а по всій Україні, поширюючи свій досвід», - наголосив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ