Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Відео сутичок між мітингувальниками та Нацгварією біля Ратуші

Сьогодні, 9 червня, під час чергової сесії Львівської міської ради сталися сутички між мітингувальниками та бійцями Нацгвардії, які заблокували вхід до Ратуші.

Працівники поліції та бійці Нацгвардії заблокували вхід до міської ради, не пускаючи мітингувальників у будівлю Ратуші. Були задіяні металеві парапети. Люди пішли на штурм, сталося зіткнення. було застосовано сльозогінний газ.  

На площі на той час відбувалось кілька пікетів, не пов'язаних між собою. Найбільше обурення у мітингувальників викликала трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі, де 30 травня під час гасіння пожежі під завалом сміття загинуло четверо осіб, а саме, троє пожежників і один працівник ЛКП "Збиранка" тіло котрого досі знати не можуть.

Після зіткнення сесію Львівської міської ради закрили. За оперативною інформацією, у Ратуші було зосереджено до 500 нацгвардійців. За словами активістки Наталії Шелестак, їх поява спричинена тим, що міський голова Львова Андрій Садовий подав заяву в МВС про загрозу його життю. Самого Андрія Садового у Ратуші не бачили.  

  

Згодом мітингувальники спробували пройти у приміщення. Представники поліції та нацгвардії намагались відтіснити їх з будівлі. Відбулись сутички під час яких невідомий мітингувальник в камуфляжній формі застосував сльозогінний газ.

Згодом, коли на перший поверх прибігли депутати, відбулась шарпанина з міліцією. Депутати вимагали поліцію припинити сутички та покинути міську раду, одночасно з тим впустити людей у будівлю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ