Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Тур в Гарляві підтвердив рівень Балтійської ліги

На четвертому турі Балтійської ліги, що завершився у Гарляві (Литва), львівська гандбольна «Галичанка» здобула три перемоги та зазнала двох поразок. У перших двох поєдинках «Галичанка» зазнала поразок від основних конкурентів у боротьбі за чемпіонство в Балтійські лізі.
wz.lviv.ua

У першому матчі «галичанки» поступилися мінському «БНТУ-Бєлаз» - 21:24, а у другому ГК «Гомель» - 12:22. Втім, три перемоги у наступних трьох матчах дозволили «Галичанці» зберегти лідерство в турнірній таблиці за підсумками усіх чотирьох турів. «Галичанка» почергово обіграла «Городнічанку» - 28:13, «Жальгіріс» - 26:16 та ГК «Гарляву» - 19:17. Враження від цих матчів з кореспондентом Гал-інфо поділилася головний тренер «Галичанки» Тетяна Штефан.

«У спорті не завжди потрібно перемагати, - каже Тетяна Штефан, тренер «Галичанки». – Є моменти, коли команді буде корисно прийняти «холодний душ». Звісно, маю на увазі поразки у Гарляві від БНТУ-Бєлаз та ГК Гомель. Кожен з нас задумався після цих поразок. У матчі проти команди з Мінська у нас не йшла гра з другої лінії. Помилки, звісно, що були і ми їх уже розглядали. Тур у Гарляві для тренерського штабу виявився інформативним. Ми краще зрозуміли над чим нам потрібно працювати.

У матчі з БНТУ була рівна гра, команди йшли м’яч в м’яч. Складно було нашим воротарям, оскільки кидки білоруських гандболісток були дуже потужними. Незважаючи на це,  матч виявився непоганим. Обидві команди боролися за перемогу, а у підсумку перемогу здобули наші суперниці.

У матчі проти «Гомеля» у нашої команди багато чого не вдавалося. Гандбол – команда гра, і якраз команда гра нам не вдавалася. Спочатку поєдинку грали непогано, однак потім був певний провал. Нашу поразку від ГК «Гомель» можна назвати справедливою.

 З «Городнічкою» з Гродно у нас проблем не виникло. За цю команду виступають переважно молоді гравці, приблизно такого віку, як у нашої команди. За віком з суперником ми рівні, а от за класом та індивідуальною майстерністю наші дівчата є сильнішими. Це і довели вони по ходу матчу. У цьому матчі була можливість експериментувати зі складом. Була можливість дати ігрову практику гравцям, які мають менше ігрової практики. Зокрема, більше часу на майданчику отримала Тетяна Поляк. У цьому матчі вона показала хорошу гру.

На  матч з «Жальгірісом» дівчата вийшли уже тоді, коли прийняли «холодний душ». Кожен для себе зробив певні висновки. Дуже хочу вірити у те, що ці поразки підуть нам на користь. Особливо такі думки виникали під час матчу з цим суперником, оскільки наші дівчата виглядали непогано і здобули заслужену перемогу.

Останній матч з «Гарлявою» був непростим. Грали ми при підтримці вболівальників суперника, а також арбітри дуже часто наших гравців вилучали на дві хвилини та призначали семиметрові у наші ворота. Протягом усього поєдинку ми вели у рахунку і тримали контроль над грою. У цьому матчі ми перемогли з різницею у два голи, однак, претензій до дівчат у мене немає.

Загалом, четвертий тур Балтійської ліги у Гарляві підтвердив хороший рівень турніру. Для прикладу, у матчі БНТУ-Бєлаз – ГК Гомель команда з Мінська по ходу гри вигравала з різницею у 5 голів, однак у підсумку програла. Після цієї перемоги ГК «Гомель» поступився «Жальгірісу». І я не можу сказати, що ці результати є несподіванками чи сенсацією. Такі результати показують рівність усього турніру. Кожен з кожним може втратити очки. З кожної поразки командам не слід робити трагедію, а слід аналізувати помилки. Поразка у Балтійській лізі – нормальне явище. Тут немає команд, які щодня будуть перемагати, і тому цей турнір є цікавим. Усі команди мають хороший рівень, і це, звісно, дуже радує. Можливо, трішки не дотягує «Городнічанка», однак, думаю, у цих дівчат ще все попереду. Повірте, що команди з Литви ще себе покажуть і неодноразово заберуть очки у фаворитів матчів. До завершення чемпіонату залишилося два тури, які обіцяють буде дуже цікавими», - сказала Тетяна Штефан.

В турнірній таблиці «Галичанка» хоч і перша, однак відрив до команд, що займають друге і третє місце відповідно, скоротися до мінімуму. «Галичанка» лідирує в турнірній таблиці, маюч у своєму активі 32 очки, БНТУ- Бєлаз на другому місці – 31 очок, а ГК «Гомель» на третьому – 30 очок. П’ятий тур Балтійської ліги відбудеться з 24 по 26 лютого у Каунасі (Литва), а останній фінальний тур відбудеться з 31 березня по 2 квітня у Гомелі (Білорусь).

Зараз «Галичанка» готуватиметься до центральних матчів у жіночій Суперлізі. Цього вікенду 4 та 5 лютого «Галичанка» зіграє проти головного суперника у боротьбі за золоті медалі ужгородським «Карпат». В Ужгороді матчі відбудуться 4 (17:00) та 5 лютого (11:00).

 Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ