Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міська рада Львова підписала меморандум про стерилізацію безпритульних собак

З метою контролю за популяцією безпритульних собак та їх розмноження у місті, Львівська міська рада підписала «Меморандум про співпрацю» з «VIERPFOTENInternational» - австрійською неурядовою організацією, котра працює у 8 країнах Європейського Союзу, Південній Африці та США,повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Відтак, згідно з цим Меморандумом, у Львові безкоштовно стерилізуватимуть, дезінфікуватимуть, проводитимуть вакцинації від сказу та ідентифіковуватимуть безпритульних собак, а також проводитимуть підготовку персоналу для надання допомоги у стерилізації, дезінфекції, ідентифікації, вакцинації безпритульних собак.

«Я вважаю, що це перше в письмовому вигляді підтвердження міста про те, що воно робитиме конкретні кроки. Згідно з цим Меморандумом Львівська міська рада разом з міжнародною неурядовою організацією, яка має дуже добрий досвід, буде робити конкретні кроки, для того, щоб дбати про безпритульних тварин. Меморандум не має кінцевої дати, але він покладає початок підписання конкретного контракту, за яким міська рада та «VIER PFOTEN International» будуть працювати для розв'язання питання безпритульних тварин. Головна мета цього Меморандуму – показати міжнародній спільноті, що в Україні можна змінити речі на краще і що українці готові до змін», – заявила директор з проектів «VIERPFOTENInternational»Іоана Данглер.

Містозобов'язуєтьсязабезпечитинеобхіднимпісляопераційнимприміщенням, якеповиннобутивідповіднооснащеним (вода, електрика, каналізаціяісанітарно-побутовіприміщення) тасприятибезпецітазахистубезпритульнихсобакначасдіїпроекту.

«Місто Львів підписало сьогодні Меморандум, завдяки якому ми повинні вийти на підписання угоди по гуманному поводженню з бездомними тваринами. Хочемо у місті встановити стандарт, який відповідає європейським цінностям», – зазначив перший заступник міського головиОлег Синютка.

Кінцевою ціллю підписання Меморандуму є сприяння зменшення популяції кількості безпритульних собак у м. Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ