Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дитячу стрічку "Гостя з майбутнього" заборонили через сексуальну дискримінацію

Список заборонених до показу в Європі радянських фільмів поповнився - черговою жертвою стала улюблена багатьма дітьми "Гостя з майбутнього". Приводом для такого судового рішення послужив позов, поданий міжнародною неурядовою правозахисною організацією "Human Rights Watch".

Так, на думку голландських представників згаданої організації, дитячий багатосерійний фільм пропагує дискримінацію на основі сексуальної орієнтації.

Як доказ позивач надав висновок проведеної культурологічної експертизи, в якій було зазначено, що у фільмі виявлено елементи "пропаганди сексуальної дискримінації, зважаючи на задіяння в якості головних негативних персонажів, і протиставлення їх позитивним гетеросексуальним героям, двох осіб однієї статі, що належать до однієї соціальної групи і відчувають взаємну приязнь".

На підставі висновку голландських експертів-культурологів суд прийняв рішення задовольнити позов і ввести заборону на трансляцію в ефірі і поширення на фізичних носіях фільму "Гостя з майбутнього" на всій території Голландії.

Це вже не перший випадок заборони радянських дитячих фільмів в Голландії. Кілька місяців тому цей же суд виніс аналогічне рішення щодо фільму "Тимур і його команда". У поданому тоді позові йшлося про те, що фільм є агресивною пропагандою гетеросексуальних стосунків серед підлітків, і обмежує права гомосексуалістів, демонструючи суспільству їх функціональну репродуктивнунеповноцінність.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ