Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вшанували пам'ять школярки, яка загинула в ДТП

Напередодні Дня пам’яті жертв ДТП у львівській школі №92 вшанували пам'ять школярки, яка загинула в ДТП, повідомила прес-служба управління ДАІ у Львівській області.

П’ять років тому під колесами автомобіля загинула учениця шостого класу. Трагедія трапилась неподалік школи. Однокласники дівчинки пригадують: закінчились уроки і Ліда побігла на заняття з гімнастики. Та буквально через кілька хвилин школу облетіла тривожна звістка: коли дівчинка переходила дорогу, її збив автомобіль. 

Минув час, проте учні та вчителі досі згадують веселу і товариську Ліду. А для багатьох те, що трапилось, - стало дуже важливим життєвим уроком.

Напередодні Дня пам’яті жертв ДТП у школі, де вчилась дівчинка, провели повчальний урок із правил безпечної поведінки на дорозі. До класу завітали працівники Державтоінспекції, які нагадали дітям, що слід робити, аби не потрапити в ДТП.

На початку зустрічі до старшокласників звернулась заступник директора школи Галина Курило. Вона розповіла учням, що кожної третьої неділі листопада у світі вшановують пам’ять жертв ДТП.

«У 2007-му році в аварії трагічно загинула учениця нашої школи. Це була надзвичайно болюча втрата…», - зазначила Галина Курило.

Далі школярі пригадали, якою доброю та життєрадісною була Ліда. «Пережити це біль – дуже важко», - наголосили вони.

Пам'ять загиблої дитини вшанували хвилиною мовчання та помолися за упокій її душі. А однокласники дівчинки віднесли запалені свічки до шкільної каплички.

Після цього працівники Державтоінспекції провели для учнів повчальний урок із Правил дорожнього руху, а також продемонстрували профілактичний фільм про безпеку пішоходів.

Інспектор відділу ДАІ міста Львова Ірина Пилат, звертаючись до школярів, наголосила: «Пам’ятайте, що неуважність та поспіх на дорозі можуть обійтися надто дорогою ціною. Тому ви повинні бути обережними, цінувати життя та завжди дотримуватись Правил дорожнього руху!».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ