Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

«Шеврон» ще не почав видобувати сланцевий газ, а Україна вже винна йому майже 3 млн доларів, - Сех

Відповідно до угоди із підприємством «Шеврон», яке планує проводити видобуток сланцевого газу в Україні, держава вже винна йому майже 3 млн доларів. Про це сьогодні, 24 липня, під час прес-конференції повідомила нардеп, голова Комітету ВРУ з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех.

За її словами Україна винна «Шеврону» кошти за проведення семінарів, конференцій та зустрічей, на яких вони намагаються переконати громадськість у безпечності видобутку сланцевого газу.

Голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко уточнила, що мова йде про 2,7 млн доларів, з яких 1,2 млн доларів – це зарплати працівників «Шеврон».

«Вони ще не підписали угоду, а ми вже їм винні. Це так звані компенсаційні витрати. Те, що вони обіцяють покращити інфраструктуру, збудувати дороги, але за це, як компенсацію, вони 10 років безкоштовно качатимуть наш газ, щоб покрити свої витрати. Україна ж за цей час не отримає жодного кубометру свого газу», - пояснила Тетяна Тимочко.

Фото - Олександра Ковальчука (vgolos.com.ua)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ