Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович запросив австрійські компанії до участі у видобутку газу в Україні

Україна запрошує австрійські компанії до участі в реалізації проектів, спрямованих на збільшення видобутку газу. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з представниками ЗМІ у Відні. Про це повідомила прес-служба глави держави.

«Ми запрошуємо сьогодні австрійські компанії на переговори поруч зі світовими лідерами, такими як «Шеврон», «Шелл», «Ексон мобайл». Ми чекаємо сьогодні австрійський бізнес для проведення таких переговорів», - сказав Глава держави, зауваживши, що для України буде корисним досвід Австрії у видобуванні нафти і газу.

На його переконання, перспективним напрямом двосторонньої співпраці є співробітництво у нафтохімічній галузі. «У нас є нафтопереробні заводи, які нам треба модернізовувати», - сказав Віктор Янукович.

На думку Президента, Україна й Австрія також мають значний потенціал у розвитку транспортної інфраструктури, зокрема в питаннях співробітництва у судноплавстві на Дунаї, в залізничних, автомобільних перевезеннях. «Є транспортні коридори, які потрібно розвивати. Ми б хотіли, щоб Австрія приєдналась до розвитку цієї інфраструктури», - зазначив він.

Глава держави також підкреслив: для успішної реалізації проектів за всіма напрямками співпраці необхідно створювати мотивації для бізнесу. На переконання Віктора Януковича, цьому також сприяють контакти на найвищому рівні.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ