Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Сенаті США приймуть резолюцію щодо цілісності України – сенатор

У неділю на зустрічі з громадою в Чикаго сенатор від штату Іллінойс Річард Дурбін повідомив, що він запропонує Сенату прийняти резолюцію щодо ситуації в Криму та вимоги до Путіна залишити територію України, повідомляє VIDIA.

Він переконаний, що перебування російських військ на території України є недопустимим і всупереч усіх міжнародних угод, в тому числі і Будапештського меморандуму.

Untitled

Сенатор підтримав ті кроки, які вже здійснює владна верхівка США, зокрема заяви президента, візит держсекретаря Керрі в Україну, відмову від участі у саміті G8 у Росії тощо.

“Велика “вісімка” може дуже швидко перетворитися на велику “сімку”, якщо ситуація у Криму не вирішиться найближчим часом,” – заявив Річард Дурбін.

Він вважає, що світ повинен стати разом в опозиції до російської агресії, а США повинні очолити цей процес. Сенатор також розповів про своє литовське походження і повне розуміння планів Росії та методів Путіна.

На телефонному зв’язку з сенатором перебував Посол США в Україні Пайят, який розповів про поточну ситуацію у Криму. Пайят запевнив, що Посольство чудово обізнане у тому, що відбувається, та оперативно інформує уряд і веде активну дипломатичну роботу.

Додамо, що сенатор Дурбін займає другу найвищу посаду у Сенаті США.

Зустріч відбулась за підтримки Українського конгресового комітету Америки (УККА) та у присутності усіх головних телеканалів Чикаго.

Нагадаємо, що українська діаспора миттєво відреагувала – у 27 містах світу відбулись акції проти воєнної агресії Росії.

vidia.org

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ