Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Підвищення вартості проїзду у Львові вже скоро: готують рішення виконкому про «оптимізацію ціни»

Львівські перевізники сіли за круглий стіл разом із владою та громадою міста, аби обговорити якість пасажирських перевезень у Львові. Також автотранспортні підприємства заявили, що сьогодні працюють у борг, і, аби у місті не зупинився рух маршруток, ціну на проїзд необхідно підвищити. Натомість громадськість погодилась із необхідністю зміни тарифу, однак вимагає більшої якості пасажирських перевезень. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила ЛОО ВГО "Всеукраїнська Асоціація Автомобільних Перевізників".

«Закупка нових автобусів, інформаційне забезпечення, високий рівень оплати праці, підготовка та виховання кадрів, дольова участь у впровадженні інформаційних технологій – такі цілі бачить перед собою Асоціація львівських перевізників. Це те, на що, за словами підприємців, сьогодні зорієнтована їх робота», йдеться в повідомлені.

«Ми вважаємо, що влада повинна забезпечити гнучку тарифну політику, яка повинна забезпечити своєчасне реагування на виклики ринку. Друге – це є своєчасне погашення витрат за надання безоплатних послуг. Тобто віддати підприємству гроші, яке надало пільговим категоріям населення безоплатну послугу. За рахунок цих факторів формуються доходи підприємства, і якщо вони погасять видатки, лише тоді ми можемо вимагати від транспортного підприємства якісних послуг», - заявив голова Львівського обласного осередку «Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників України» Іван Велійка.

Натомість громадські активісти говорять про брудні маршрутки, непотрібні «додаткові» трафарети із назвами вулиць на вікнах транспорту, оптимізацію графіків руху, необладнані згідно з законодавством України зупинки, необхідність електронного квитка, проведення оплати за кілометр та культуру водіїв.

У ході круглого столу домовились про створення робочої групи, яка буде працювати над покращенням якості пасажирських перевезень. Також підприємці, громадськість та експерти готують документ до розгляду на засідання Виконавчого комітету Львівської міської ради. Так вони хочуть звернути увагу влади до якості пасажирських перевезень та оптимізації ціни за проїзд у львівських маршрутках.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ