Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Президент Коморовський нагородив екс-посла України Мальського Командорським Хрестом Ордену за заслуги

Днями Президент Польщі Броніслав Коморовський під час зустрічі у Президентському палаці вручив екс-послу України у Польщі Маркіяну Мальському Командорський хрест Ордену за заслуги Республіки Польщі. Повідомила прес-служба Президента Польщі.

Орден був наданий за видатні досягнення в розвитку польсько-українського співробітництва і у зв'язку з припиненням дипломатичної місії.

«Поляки вочевидь не так легко вдаються до термінів дружба чи братство, але сподіваюся, що коли ведуть мову менш високими словами, то йдеться про щире сусідство, про співпрацю, про поважні речі і є глибока надія на майбутнє», - сказав Броніслав Коморовський.

Президент додав, що Польща хоче будувати відносини з Україною на щирих і позитивних емоціях, на основі добросусідства. «Тому що добрий сусід не той, хто говорить про братерство, а потім забирає кімнату у помешканні сусіда. Добрий сусід той, хто менше говорить, а більше намагається посприяти тому, щоб у сусіда був лад і порядок, - зазначив Броніслав Коморовський.

«Польща прагне бути добрим сусідом України, хоче допомогти у розбудові державного ладу, підтримує незалежність України, територіальну цілісність. Не претендує ні на жодну кімнату, ні на один квадратний метр у квартирі сусіда», - підкреслив він.

Президент додав, що польсько-українська дружба може і має бути побудована на фундаменті спільного бачення майбутнього Європи, спільної турботи про безпеку регіону та спільного розуміння історичного досвіду.

«Ми повертаємося в Україну з Польщею у серці, - сказав екс-посол посол Маркіян Мальський.

Він також подякував Польщі за потужну підтримку прагнень народу України наблизитися до ЄС. "Оцінюючи нашу спільну складну історію, ми робили кроки для взаєморозуміння, примирення і прощення. Спасибі також за те, що у важкі часи для мого народу поряд був вірний, стратегічний партнер», - підкреслив він.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ