Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На 9 травня на Пагорбі Слави пропонують розмістити прапори країн-союзниць, які здолали нацизм

Громадський активіст Андрій Рожнятовський сьогодні, 23 квітня, під час наради у Львівській обласній раді запропонував план заходів, які дадуть змогу унеможливити провокації на 9 травня. Андрій Рожнятовський запропонував вшанувати 27 квітня героїв Дивізії "Галичина", організувавши толку на могилах воїнів "Галичини".

Він також запропонував до 9 травня провести круглі столи щодо українського рахунку у Другій світовій, по телебаченню транслювати документальні фільми про участь українців у цій війні. "Потрібно показувати, як під трикольорами з нацистами співпрацювали власівці та так звані козаки. Зараз вони роблять те ж саме, і це потрібно показувати людям", - запропонував Андрій Рожнятовський.

За словами Рожнятовського, на Марсовому полі 8 травня можна провести молебень, на Пагорбі Слави поставити прапори усіх країн, які воювали у війні проти нацизму, наприклад, Польщі, Білорусі, Грузії, США, Британії та інших країн-союзниць з чорними стрічками, а поруч запалити свічки. Водночас, тут не повинно бути прапору Росії.

Активіст також пропонує запросити на телебачення ветеранів, які пройшли через війну, щоб вони з екранів роз`яснювали, що таке власівська стрічка і хто її використовував.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ