Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Свята не буде: щонайменше у 21 місті рф скасували паради на 9 травня

Не менш ніж у 21 місті російська влада скасувала паради 9 травня.
Фото ілюстративне: PIXABAY.COM

Про це пише видання «Верстка».

Зокрема з міркувань безпеки від парадів відмовилися в Калузі, Рязані, Орлі, Саратові, Гусєві, Липецьку та Єльці, а також Тюмені.

У Пскові та Великих Луках влада побоюється не тільки за безпеку, а й за "морально-етичні аспекти", оскільки у регіон на реабілітацію приїжджає багато військових після війни в Україні. За словами губернатора регіону Михайла Ведерникова, звуки феєрверків вони "сприймають абсолютно по-іншому".

У Курську парад вирішили не проводити, "з огляду на поточну ситуацію", а у Бєлгороді – "щоб не провокувати супротивника великою кількістю скупчення техніки та військовослужбовців" у центрі міста.

Влада Краснодару, Сочі та Брянська не пояснили чому "не можуть" провести паради.

Проводити паради перемоги не будуть і в анексованих росією кримських містах Керч і Сімферополь. За словами глави окупованого Криму Сергія Аксьонова, таке рішення ухвалено з "міркувань безпеки". Також скасовано парад і в Севастополі.

Російські Нижньовартовськ, Сургут та Ханти-Мансійськ стверджують, що хочуть висловити "солідарність з іншими регіонами країни, де з міркувань безпеки вже скасували святкові заходи".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ