Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Фінансові аналітики по всьому світу радять позбуватися російських акцій

Фінансові ринки світу відреагували на останні події на Донбасі та запровадження нових санкцій відносно Росії. Одна з найбільших профільних компаній світу JPMorgan Chase & Co рекомендувала своїм клієнтам продавати акції російських компаній, повідомляє агентство Bloomberg.

На думку експертів, падіння на території України малайзійського Boeing створює загрозу нового розширення санкцій проти Росії.

Аналітик JPMorgan в Лондоні Девід Азеркофф пояснив, що якби ризик введення нових санкцій проти Росії зменшився, то компанія могла б переглянути свою рекомендацію.

Водночас американський інвестиційний банк Morgan Stanley знизив рекомендацію за російськими облігаціями до "нижче ринку" після введення минулого тижня нових санкцій США.

На думку економістів Morgan Stanley, санкції обмежують доступ до фінансування для російських компаній і уряду РФ, а також можуть призвести до зростання прибутковості за облігаціями.

Раніше з песимістичним прогнозом про розвиток подій на російському фондовому ринку виступив аналітик Deutsche Bank AG Джон-Пол Сміт.

"Я очікую, що до кінця року ринок буде значно нижче, ніж зараз, скажімо, на 10%. Я не думаю, що Росія – підходяще місце для інвестицій з боку непрофільних інвесторів", - підкреслив Сміт.

Як уже повідомлялося, у вівторок ЄС може запровадити нові санкції проти РФ.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ