Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Бої за Луганськ. Терористи намагаються повернути контроль над транспортними сполученнями, - Снєгирьов

У передмістях Луганська тривають бої. Про це Гал-інфо розповів Дмитро Снєгирьов, активіст з Луганська, співголова Громадської ініціативи «Права Справа».

«Бої продовжуються поблизу селища Георгієвка.Терористи намагаються повернути контроль над цим стратегічним селищем, адже тут проходить транспортний вузол. Запеклі бої ідуть у Свердловську та Лисичанську. Там іде зачистка міста від терористичних груп. Загін Мозгового покинув Лисичанськ і перемістився в Алчевськ. Вже відомо, що російський власник місцевого підприємства намагається відкупитись і веде перемовини про збереження свого майна. В передмісті Алчевська загін Мозгового тримає шлях відступу в Росію», – сказав Дмитро Снєгирьов.

Також Дмитро Снєгирьов додав, що інформація про звільнення селища Ювілейне і контроль над ним з боку військових стало причиною спекулятивної провокації.

«Учора о 21.00 був зафіксований факт мінометного обстрілу з території дитячого садочку в селищі Ювілейне, який розмішений на вул. Пархоменка, 6. Даючи неперевірену інформацію про повне звільнення Ювілейного, люди покладають відповідальність за обстріл житлових кварталів, які призводить до жертв та руйнацій, на Збройні сили України, хоч обстріл вели групи терористів, які залишилися в селищі», - пояснив активіст.

Він також наголосив, що місцеві луганські ЗМІ з посиланням на джерело поширили інформація щодо просування колони важкої техніки - 20 танків і 24 УРАЛи з боку РФ в бік Луганська.

«Називалося місце і маршрут проходження цієї колони - понтонна переправа поблизу Суходольська. Річ у тім, що подібної переправи не існує, найближча переправа - у Краснодонському районі. Вона не понтонна, а накатана в брід. Вже тиждень після того, як ми оприлюднили маршрут і по ньому було завдано кілька ударів української авіації, маршрут був змінений. Колони не пересуваються цим маршрутом. Але цього люди не знають. Протягом тижня там не було жодних колон і заяви оприлюднені у ЗМІ в.о. губернатора Луганщини мають на меті дезінформувати та посіяти паніку серед луганчан. Керівництво АТО теж підтвердило, що колони не було», - сказав Дмитро Снєгирьов.

Він додав, що не підтвердилося інформація щодо взяття в полон командира батальйону «Восток».

Також, за його словами, заява Олега Тягнибока, що лідер терористичної організації ЛНР Валерій Болотов втік в Росію, також не підтвердилась «Ця інформація не підтверджена. Болотов перебуває на території Луганської області, в районі міста Стаханов».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ