Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Допомога Савченко - особисте завдання дипломатичного корпусу України – дипломат

Завдання максимум для адвоката Надії Савченко - домогтися скасування рішення про арешт - заявив Посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба. Про це він сказав в ефірі телеканалу БТБ.

«Міністерство закордонних справ у цьому плані веде щоденну роботу. У нас є спеціальна міні-група, яка щодня аналізує ситуацію і розробляє додаткові кроки. Нам вдалося поміняти їй адвоката, було доручення Президента, була робота МЗС у цьому напрямку. Ми не маємо особистих претензій до колишнього адвоката, але призначений державою адвокат завжди має занадто багато вузликів і прив'язок до держави, яка його призначила. Тому був обраний адвокат, який має досвід роботи з такими резонансними справами. У найближчі дні відбудеться судове засідання у цій справі, де він буде домагатися завдання максимум - скасування рішення про арешт. Завдання мінімум - це взяття Надії під заставу, щоб вона не перебувала в СІЗО, а змогла перебувати поза його стінами під заставою, але на території Російської Федерації», - сказав Кулеба.

Дипломат підкреслив, що Міністерство закордонних справ і Посольство України в Росії роблять все можливе, щоб надати Надії Савченко допомогу і підтримку. «Наш консул з боями проривався до Надії Савченко. Геннадій Бресколенко, я хочу відзначити його роботу публічно, тому що це людина, яка, не дивлячись на вороже оточення, не залишав спроб таки до неї пробитися. З дев'ятої або десятої спроби він до неї потрапив. Зараз з Надією є постійний контакт, є комунікація, і ми надаємо їй всю підтримку, яку можемо надати. Наше Посольство України в Російській Федерації, співробітники скинулися грошима, які були направлені до Воронежа для вирішення банальних, щоденних потреб. Ми сприймаємо цю ситуацію як особисте завдання, а не як державне», - підкреслив Кулеба.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ