Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Все, що відбувається в Україні, відіб'ється на кожній людині у світі - Адріана Фон Хельбіг

Профессор Піттсбурзького університету (США) Адріана Фон Хельбіг (Adriana von Helbig), яка оголосила голодування на підтримку України, вважає, що події, що відбуваються зараз в Україні, відіб'ються на кожній людині, що нині живе у світі, і закликає до більш активної позиції у підтримці нашої країни. Про це вона сказала в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ.

«Ми живемо в глобалізованому світі. Ми живемо в світі, який дуже взаємопов'язаний. Так що інциденти, що відбуваються в одній країні, більше не є чимось ізольованим. Все, що відбувається в Україні, відіб'ється на кожному, хто живе у світі. А ми сприймаємо це як проблему окремої країни. Ми повинні проявити більш активну позицію», - сказала вона.

За словами А. Хельбіг, вона прожила один місяць в Україні, проводячи дослідний проект, що стосується африканських мігрантів, що живуть на Сході України. «Я не змогла приїхати туди через ситуацію в країні. Я навіть не змогла передати копії книг тим, про кого я писала. Так що я змушена була залишатися в межах Києва, Львова та Західної України. Я стежила за новинами на українському телебаченні, а також спілкувалася з людьми на вулицях Львова. Я чула про вимушених переселенців з Криму, татарів, про ромів, які змушені були виїхати зі Східної України, африканців. З двома останніми групами я працювала. Це тема, яка ніколи не потрапить в медіа. І я хотіла привернути увагу до соціального аспекту того, що відбувається в Україні», - зазначила професор.

 За її словами, в США дуже активно відреагували на її інформацію про Україну, люди розбираються в суті конфлікту і проявляють велику підтримку нашій країні. «Реакція була вражаюча. Я запостила фотографію в понеділок вранці, і вона розлетілася скрізь. Я отримую листи з Каліфорнії, Чикаго, Канади. Люди тут на Заході, особливо в Сполучених Штатах, дуже активно підтримують Україну, і коли я стою на вулиці, велика частина питань, які мені задають, стосується в основному нюансів того, що відбувається в Україні. Основна частина інформації дана в медіа, але деталі - ні. Так що я пояснюю це людям. Однак, якщо говорити про тих людей, з якими я спілкуюся, у них не виникає питань з приводу того, що відбувається насправді: хто постачає зброю і на кому лежить відповідальність за те, що відбувається на Сході України. Вони підтримують Україну», - сказала вона.

«Я бачу безумовне порушення міжнародних законів, те, що одна країна намагається зруйнувати Україну. Росія, яка переслідує, створює проблеми українським жителям. І що найстрашніше, використовує зброю. Якщо ви забезпечуєте сепаратистів зброєю, починається насильство. І це вже окрема тема. Не те, на що можна реагувати спокійно», - впевнена експерт.

Вона також додала, що трагедія з малазійським Боїнгом вивела українсько-російський конфлікт для міжнародного співтовариства з локального рівня на світовий. «В інших країнах до цього поставилися як до одиничного випадку, який владнається сам по собі. Однак, катастрофа Боїнга зробила цю проблему міжнародною. Тому злість світу тепер спрямована на цей регіон», - сказала вона.

«Я говорила з людьми, і вони думають, що, поза всяких сумнівів, військова агресія виходила саме з боку Росії. Сам Путін, безумовно, не натискав на кнопку пуску ракети. Але ми говоримо про співпрацю: постачання сепаратистів, їх підтримку, надання військової допомоги, - все це було забезпечено Росією. Що вже говорити про ракету, яка теж була зроблена в РФ», - прокоментувала вона позицію американців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ