Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Поранені бійці з львівського госпіталю потребують уваги, але «дозованої»

Попри те, що Львівський військовий медичний клінічний центр (госпіталь на Личаківській) є одним із найкраще забезпечених медичних закладів області, він виявився неготовим до такої кількості поранених, які прибули зі Сходу. Про це сьогодні, 29 липня, під час прес-конференції повідомила директор благодійного фонду «Крила надії» Наталія Ліпська.

За її словами, щотижня на потреби поранених бійців витрачають приблизно 100 тисяч гривень, і без допомоги львів’ян, які жертвують кошти, ліки, перев’язочні матеріали, у госпіталі не впоралися б.

Вона також зазначила, що госпіталь потребуватиме відділення реабілітації, адже тут лежать багато поранених, які втратили кінцівки або ж кінцівки втратили чутливість.

Крім того, зауважила директор фонду, багатьом бійцям потрібна професійна психологічна допомога.

«Ці люди стикнулися з тим, чого ніхто з нас навіть уявити не може. Це насправді психологічно дуже важко  – втрачати бойових товаришів. Або ж 19-річним хлопцям дуже важко залишиться без кінцівки чи паралізованим. З ними працюватимуть професійні психологи, які пройшли спеціальні курси для роботи з пораненими», - сказала Наталія Ліпська.

 Вона також порадила львів’янам, які хочуть відвідати бійців, спершу поцікавитися у волонтерок на вході в госпіталь, до кого можна йти, хто готовий говорити. Крім того, не бажані надто масові відвідини.

«Головний принцип тут – не нашкодь», - додала вона. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ