Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ситуація на сході України наближається до Рубікону, - експерт

Ситуація на Сході України наближається до рубікону, і цим рубіконом стане успішне завершення антитерористичної операції в регіоні. Тоді Росія не зможе допомагати терористам на території України і заявляти, що це внутрішній конфлікт нашої країни - заявив відомий економічний експерт Андрій Новак в ефірі телеканалу БТБ.

За його словами, якщо Росія буде продовжувати обстріл українській території після завершення АТО, до неї будуть застосовані всі санкції третього рівня, а також може бути оголошена економічна блокада, і не тільки економічна.

«Зараз дуже формально, дуже завуальовано, поки є сепаратистський полум'я на самій території України, російська сторона дуже формально представляє це як внутрішній конфлікт України. Коли АТО закінчиться, і ми повністю погасимо це полум'я на території України, вже у РФ не буде аргументів, що на території України є якийсь внутрішній конфлікт. І тоді обстріл з російської території українській території буде виглядати просто як агресія, як війна », - сказав Новак.

«Ми нині перебуваємо в тому періоді, коли і з військової точки зору, і з економічної ми наближаємося до рубікону, коли зовнішній світ, цивілізований світ вже не буде давати Росії шансу відходити назад. І ось цим рубіконом буде завершення АТО, і ми тоді подивимося на її дії далі. Якщо вона буде продовжувати обстріл зі своєї території, ... то мова може йти не тільки про третього рівня санкції, але мова буде йти про повну економічну блокаду, і можливо не тільки економічну», - вважає експерт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ