Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Продан пропонує люструвати суддів, які допомагали владі цькувати учасників Євромайдану

Народний депутат фракції «УДАР» Оксана Продан направила депутатське звернення в Тимчасову спеціальну комісію з перевірки суддів загальної юрисдикції з тим, аби вона дала оцінку діям суддів, які допомагали режиму Януковича здійснювати тиск на учасників Євромайдану і забороняли проведення мітингів. Повідомили в УДАРі.

Всього Оксана Продан просить провести перевірку дотримання присяги 42 суддями, серед яких судді Окружного адміністративного суду Києва, а також Харківського, Одеського, Миколаївського, Львівського окружних судів та ін.

«Майже всі вони до цього часу залишаються на свої посадах і продовжують вершити «правосуддя», хоча в період з листопада 2013 до лютого 2014 року кожен з них був частиною репресивної державної машини і допомагав Януковичу та його оточенню втримати владу в своїх руках. Всі ми добре пам’ятаємо, як виносилися рішення щодо учасників Євромайдану, коли без будь-яких законних підстав людей кидали за грати на 2 місяці. Тому, до тих пір, доки цим діям не буде дана відповідна оцінка, говорити про відновлення довіри до судів неможливо», - наголосила Продан.

За словами політика, люстрація суддів з підготовленого нею списку стане одним з перших реальних кроків на шляху очищення судів від корупціонерів і «кілерів» в мантіях.

«Звільнення цих суддів або залишення їх на своїх посадах – це потужний сигнал всьому суддівському корпусу. Але, якщо в першому випадку мова про невідворотність покарання, то в другому – що система своїх не здає. Незалежна судова система, яка так потрібна країні, може відбутися лише якщо ми зробимо вибір на користь першого сценарію і люструємо всіх «захисників» того антиукраїнського режиму, який донедавна панував в Україні», - зазначила Оксана Продан.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ