Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Чорному морі розпочинаються навчання "Сі Бриз"

У понеділок розпочинаються багатонаціональні військово-морські навчання Sea Breeze-2014 в Чорному морі. У навчаннях візьмуть участь кораблі Другої постійної військово-морської групи НАТО з п'яти країн Альянсу, а також України і Грузії.

Про це повідомила прес-служба Шостого флоту ВМС США, яка постійно дислокується в Середземному морі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Значна частина вправ зосереджуватиметься на проведенні операцій перехоплення як основного методу підвищення безпеки на морі", - прокоментував задачі навчань директор з питань комунікацій та взаємодії європейського командування США капітан Грег Хікс (Greg Hicks).

Інші ключові компоненти, за його словами, фокусуватимуться на відпрацюванні взаємодії, вправ з пошуку й порятунку на морі, навігації та бойової охорони.

У навчаннях "Сі Бриз" 2014 візьмуть участь підрозділи і бойові кораблі ВМС США, Канади, Іспанії, Туреччини, Румунії, а також України і Грузії. Очікується, що в маневрах будуть задіяні 12 кораблів і суден, у тому числі 7 – з українського боку.

Навчання, які триватимуть з 8 по 10 вересня, пройдуть під егідою програми "Партнерство заради миру".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ