Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Свобода», «Батьківщина», «Удар» втрачають рейтинги - соціолог

Львів’яни вимагають від політиків не обіцянок відремонтувати дорогу, а реальних реформ в державі. Люди змінюються в кращу сторону, вимагають і творять зміни. А ось політикита політтехнологи, м’яко кажучи, трошечки не встигають за ними. Про це під час відеомоста між Львовом і Одесою на тему: «Як вибори до Верховної Ради 26 жовтня 2014 року вплинуть на суспільно-політичні настрої Одеської і Львівської областей», який відбувається в рамках громадського мовлення (ГІТ) Львівського прес-клубу, повідомила директор українського центру вивчення громадської думки «Соціоінформ» Наталія Зайцева-Чіпак.

За її словами, громадськість Львівщини очікує приходу нових людей до влади, нових політичних сил, які діють на нових політичних засадах. Соціологічні опитування свідчать, що попередні політичні сили, які є при владі, втрачають свої рейтинги. Це - «Свобода», «Батьківщина», «Удар». Натомість починають рости рейтинги у тих політичних сил, які ще не були при владі. Це – «Блок Петра Порошенка», «Радикальна партія Ляшка»,«Громадянська позиція» Гриценка, «Самопоміч».

Але ці вибори відрізняються від попередніх розгубленістю виборців.

- Раніше ми мали, образно кажучи, ворога. Тобто були сили антиукраїнські і проукраїнські. На сьогодні ми отримали картинку, коли у нас всі партії є проукраїнські. Вони всі – наші. І люди опинилися в тій ситуації, коли вже потрібно брати глибше, аналізувати. Що ці партії пропонують, куди вони йдуть, які реформи пропонують, хто в ці партії входить. І хочеш – не хочеш, мусиш ставати свідомішим. Цікавитися вже не гаслами, а реальним станом, - каже Наталія Зайцева-Чіпак.

За її словами, львівські громади тепер звертають увагу не на обіцянки політиків відремонтувати дах на школі чи побудувати дорогу до села, а на здатність політиків змінити державу. Будуть зміни в державі, то стане краще і в конкретному селі. Саме через це люди більше дивляться політичні передачі по телебаченню,а не розважальні програми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ