Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

При Адміністрації Президента створено Координаційний центр допомоги постраждалим у зоні АТО

При Адміністрації Президента України створено Координаційний центр з надання допомоги усім постраждалим у зоні АТО та координації міжнародної допомоги для цих цілей. Про це повідомила Радник Президента Ольга Богомолець на зустрічі з представниками дипломатичних місій, акредитованих в Україні. Прес-служба Президента України.

Зараз у Координаційному центрі активно ведеться робота з створення бази даних усіх, хто постраждав, загинув чи втратив зв'язок з родичами. «Для реалізації проекту Координаційного центру ми маємо групи волонтерів, які вже працюють у різних регіонах України і безпосередньо у зоні АТО», - повідомила Ольга Богомолець.

Радник Глави держави звернулася до представників дипломатичних установ з проханням активізувати співпрацю між Координаційним центром та країнами, які готові надавати гуманітарну та медичну допомогу. Радник Президента подякувала присутнім за підтримку та допомогу Україні з боку урядів та громадян цих країн.

Ольга Богомолець наголосила, що гуманітарна та медична допомога постраждалим є особливо актуальною напередодні осінньо-зимового періоду.

Серед нагальних потреб гуманітарної допомоги Радник Президента назвала забезпечення системами гемодіалізу, дитячим харчуванням для немовлят. «Список нагальних потреб буде найближчим часом остаточно сформований Координаційним центром і переданий до посольств іноземних країн», - повідомила Ольга Богомолець.

Окрему увагу присутніх Радник Президента звернула на потреби важкопоранених, яким потрібна тривала медична та реабілітаційна допомога.

Радник Президента також повідомила про загальноукраїнські курси цивільної оборони, які будуть проводитися, в першу чергу, для медичних працівників та волонтерів, а також для усіх бажаючих, що дозволить значно підняти рівень парамедичних навичок серед населення.

Ольга Богомолець відзначила мужню самовіддану роботу медиків, які працюють у зоні АТО, рятуючи життя військових і цивільного населення. 5 медиків загинуло, 50 поранено. Доля 4-х медичних працівників залишається невідомою, повідомила Радник Президента.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ