Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Шварценберг: Якщо Києву не допомогти зброєю, Путін зжере Україну частинами

Екс-міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберг переконаний: якщо Києву не допомогти зброєю, то країна не має жодного шансу вистояти в боротьбі проти краще підготовлених російських військ.

Карел Шварценберг очолював МЗС Чехії в 2007 - 2009 та в 2010 - 2013 роках

Колишній міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберг закликав країни Заходу надати Україні зброю, щоб допомогти уряду в Києві в боротьбі з проросійськими сепаратистами. "Ми також повинні допомогти Україні зброєю. Інакше в країни нема жодного шансу в боротьбі проти краще озброєних і підготовлених російських військ, і Путін зжере Україну частинами", - заявив Шварценберг у розмові з німецькою газетою Rheinische Post. Інтерв'ю опубліковано в середу, 1 жовтня.

Водночас колишній дипломат розкритикував позицію Німеччини, в якій багато хто, на його думку, заплющує очі на реальність сучасної Росії.

"Багата хто хотів би сприймати те, що відбувається, як непорозуміння. Вони згадують, як Путін виступав у Бундестазі, промовляючи німецькою мовою, і думають про плідну співпрацю з Росією", - зауважив Шварценберг.

У зв'язку з цим колишній чеський міністр додав, що ці люди сприймають актуальні події під гаслом "не може бути того, чого бути не повинно".

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ