Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Береза розповів про ганебну втечу генерала

Командир добровольчого батальйону “Дніпро-1” Юрій Береза розповів про втечу керівника сектору “Д”, генерала Литвина з-під Іловайська, що призвело до великих втрат військових.

Про це він заявив під час засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо подій в Іловайську, передає кореспондент Укрінформу.

“На чолі з генералом Литвиним і начальником штабу, вони не повідомили навіть начальника генерального штабу і міністра оборони, а просто тікали, при цьому кидаючи озброєння і техніку, починаючи від Савур-Могили технікою була всіяна Амвросіївка аж до Кутейніково”, - сказав Береза.

Береза висловив переконання, що 24 серпня усім добровольчим батальйонам, а також підрозділам Збройних Сил України треба було від Іловайська відступати, оскільки про небезпеку в Іловайську їх ніхто не попередив.

“Ми прийшли захищати місто, не було б таких втрат, якби ми знали, що на нас ідуть регулярні російські війська”, - наголосив Береза.

Комбат батальйону “Дніпро-1” зауважив, до Іловайська у його підрозділі не було жодних втрат, однак у цьому місці загинуло аж 22 бійці, а 53 - досі перебувають у медичних закладах із важкими пораненнями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ