Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Подробиці» звинуватили Садового в присвоєнні комунальної власності. Відео

Журналісти «Подробиць» у своєму сюжеті звинуватили міського голову Львова Андрія Садового в привласненні комунального майна.

Анатолій Семенюк, колишній службовець департаменту управління майном Львова, один з тих, кого не налякати навіть смертю. Три роки тому під час ранкової пробіжки отримав чотири удари ножем від невідомих. Били професійно - в нирки і серце. Вижив дивом. І продовжує на підставі документів викривати того, з ким відразу не спрацювався.

Ось - на прикладі вілли столітньої давності.

«За цим стоїть брудна угода Садового - цю віллу передадуть на підставну громадську організацію Cадового, і вона виявиться в кишені мера Львова. Подивіться, яка будівля і яка приваблива вуличка», - заявив Анатолій Семенюк, голова ГО «Солідарність», головний спеціаліст департаменту управління комунальною власністю Львова (2004-2007).

Таких прикладів управління комунальною власністю по місту - десятки.

З п'яти військкоматів у Львові залишився один.

Воєнкомів виселили - будівлі котрий рік стоять з вибитими шибками.

Хоча, за оцінкою Семенюка, тільки будинок по вулиці Коновальця міг би приносити в казну міста чотири мільйони гривень на рік.

Або красивий будинок поряд з вокзалом - міг би бути проданий під готель за сотні мільйонів гривень.

Колега Семенюка Віктор Чарномський підраховує, скільки недоотримав бюджет унікального українського міста

«Львів одне з небагатьох міст України, якого не торкнулася війна, і тут є що красти. В цьому Андрій Іванович добре набив руку. За підрахунками громадських організацій, за час його каденції місто недоотримало від 4 до 6 мільярдів гривень», - говорить Віталій Чарномський, керівник правозахисної організації «Вартові закону», заступник головного редактора газети «Ратуша».

Львів'янин Віталій Копчін - в радіусі півкілометра - вказує на успіхи Садового в містоуправління - внизу по вулиці зруйнований до фундаменту старовинний будинок українського композитора-патріота Ярослава Ярославенка, на невеликій ділянці дороги навпроти, за даними КРУ, вкрали до сотні тисяч гривень, Стрийський парк поруч раптом не дорахувався семи гектарів.

Його обурює, що про цей досвід абсолютна більшість українців не знають і тепер він може бути перенесений на всю країну.

«Такого піарника як він немає. Люди вірять - мало не моляться на нього. Слова говорить правильні - візьми і зроби, ми вже перефразували - візьми і вкради. Його вже не влаштовують ті посади, які йому пропонували в уряді - він вже мітить в президенти ", - каже голова громадської організації «Нова Галичина» Віталій Копчін.

«Подробиці»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ