Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Януковича, Азарова, Захарченка та Пшонку зможуть судити без них, - Сергій Соболєв

Екс-президента Віктора Януковича,екс-прем’єра Миколу Азарова, екс-міністра МВС Віталія Захарченка та екс-генпрокурора Віктора Пшонку зможуть судити без їхньої пристуності на території України. Про це сьогодні, 22 жовтня, під час прес-конференції у Львові розповів керівник фракції «Батьківщина» у Верховній Раді України Сергій Соболєв.

За його словами, для цього вже зроблені перші кроки – це прийняття  Закону про Антикорупційне бюро та закону «Про прокуратуру».

Соболєв наголосив, що саме прийняття закону «Про прокуратуру» від України вимагали європейські партнери.

«Українські органи прокуратури з моменту їх створення були совком і островом розбещеності та корупції. Генеральна прокуратура та прокуратура на місцях була годівницею для корупціонерів. Вона мала право відкривати та закривати кримінальні провадження. Її використовували конкуруючі компанії, нею боролися зі своїми політичними опонентами. Тепер прокуратура має лише виконувати чотири своїх повноваження, які чітко прописані у Конституції України. Прокуратура буде позбавлена права на слідство. За нею залишається право представляти інтереси держави у судах, або інтереси юридичних та фізичних осіб в разі їх неможливості представляти свої інтереси. Також, якщо мова йде про тероризм, то дозволяти провадити кримінальну справу за відсутності обвинуваченого. Тепер справу Януковича, Азарова, Захарченка будуть розглядати за їх відсутності на території України», - пояснив Сергій Соболєв.

Він також додав, що антикорупційні закони дадуть можливість розкрити дані про власників усього рухомого і нерухомого майна.

«Ви зможете подивитися, кому належать готелі у Львові та земельні ділянки. Зможете перевірити, чи є чесними чиновники, які рвуть на собі сорочку та доводять, що працюють чесно», - сказав він.

Також Соболєв наголосив, що декларуватимуться не лише доходи, але й видатки посадових осіб.

«Матеріали будуть передавати не у старі структури – МВС, СБУ, прокуратуру, адже довіра до них різко впала, як до політичних назначенців, а в Антикорупційне бюро. Саме це бюро  стане державним органом, яке перебере на себе функцію слідства за фактами корупційної діяльності», - заявив Соболєв.

Фото - www.poltava.pl.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ