Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Вибори на Львівщині: міліція відкрила два кримінальні провадження - хуліганство і погроза вбивством кандидату у нардепи

Правоохоронці Львівщини зареєстрували два кримінальні провадження щодо порушень під час виборчої кампанії. Про це сьогодні, 24 жовтня, під час прес-конференції повідомив начальник ГУ МВС України у Львівській області полковника міліції Дмитро Загарія.

За його словами, загалом є 35 звернень до правоохоронців від кандидатів у народні депутати та їх довірених осіб. По кожному зверненню проводяться перевірки та приймаються рішення.

«Найбільше їх від кандидатів по ВО №123. Від одного з кандидатів – 11 звернень і від другого – 6 звернень. В основному це стосується порушення агітаційної діяльності, агітаційних матеріалів, які містять неправдиву інформацію про одного з кандидатів», - пояснив він.

Дмитро Загарія розповів, що відкрито два кримінальні провадження.

«Одне кримінальне провадження зареєстровано за фактом хуліганських дій у Сокальському районі щодо агітаторів. Особа намагалася розвалити агітаційну палатку. Особу встановлено і затримано. Їй висунуто підозру у вчиненні злочину.

Інше кримінальне провадження зареєстровано за фактом погрози вбивством. Надійшла заява від кандидата у депутати про погрози вбивством. Цю особу міліція взяла під охорону. Це по Жовківському району», – розповів Дмитро Загарія.

Він звернувся до представників політичних сил та громадських організацій з проханням дотримуватися норм закону і не піддаватися на провокативні дії.

«Не забувайте, що міліція поза політикою», - заявив Дмитро Загарія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ